One card to rule them all…

KrzysztofFly

Moderator
Jak dla mnie karta RFID jest zawsze najlepszą alternatywą.
A za darmo, to bardzo uczciwa cena ;)
Zazwyczaj działa wszędzie tam gdzie nie ma sieci. Wystarczy w jakieś odludzie czy góry pojechać i apka może być bezużyteczna.
Też lubię mieć i kartę i apkę, zawsze jest większa szansa, że któreś rozwiązanie zadziała.
Dzięki @KrzysztofFly za użycie linka polecającego (y)
Dziękuję, za polecenie Elecrtroverse, bo w sumie to dzięki Tobie się o nich dowiedzieliśmy, a faktycznie da się u nich jakieś ciekawe opcje ładowania znaleźć (także w PL). U mnie podczas ostatniego pobytu w AT się sprawdziła, więc także polecam innym.

nabrU

Moderator
Dziękuję, za polecenie Elecrtroverse, bo w sumie to dzięki Tobie się o nich dowiedzieliśmy,

Nie ma za co. Wolę polecać Electroverse niż.. tfu.. Shell'a czy inne 'przemalowane' Big Oil. Nawet jakby referrala nie było.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Nie ma za co. Wolę polecać Electroverse niż.. tfu.. Shell'a czy inne 'przemalowane' Big Oil. Nawet jakby referrala nie było.
dzięki @nabrU karta electroverse będzie w Polsce niezwykle popularna, angole będą mieli zagwozdkę ;)

nabrU

Moderator
Byle się nie skończyło tak jak z Bonnet :rolleyes:

aadamuss

Posiadacz elektryka
Też się zarejestrowałem z linka nabru. Dziękuję. Mam nadzieję, że korzystanie z aplikacji będzie proste i nie trzeba będzie czarów odprawiać. Czy najpierw podłączamy auto do ładowarki i później uruchamiamy ładowanie z aplikacji czy odwrotnie ?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Czy najpierw podłączamy auto do ładowarki i później uruchamiamy ładowanie z aplikacji czy odwrotnie ?
Ja podłączam auto i potem odpalam z apki. Działało do tej pory zawsze.

luki

Pionier e-mobilności
Z tą kolejnością to jest różnie na różnych ładowarkach. A nawet raz nie udało mi się kartą odpalić, bo nie wiedziałem gdzie ją przyłożyć, a jak przykładałem to żadnej reakcji ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯, poszło z apki.
W apce przydałoby się tłumaczenie poprawić (przynajmniej tej na androida)

nabrU

Moderator
Dokładnie jak pisze @luki. Lepiej postepować zgodnie z tym co jest napisane albo pokazane na ładowarce, bo raczej nie ma 'stałego' sposobu uruchamiania przez Electroverse.

carinus

Fachowiec
Skusiłem się na instalację tej apki, nie pamiętam już z czyjego polecenia. Na dniach będzie pierwsza próba odpalenia lokalnego Powerdot-a, z którym mam wieczny problem.