OPONY do EV Najcichsze ??? doświadczenia ?

pluto

Pionier e-mobilności
Właśnie, dlatego te zestawienie trochę bezsensowne (inna budowa auta, inne wyciszenie, inne zawieszenie, inny napęd itd...) :confused:

Michal

Moderator
Przecież możesz sobie wyfiltrować takie same auta i porównać. Jakiś obraz to daje i pewnie lepszy niż pytanie na forum zgrai ludzi, którzy mają jedne opony

1681763543446.png

:p

Michal

Moderator

Olecki

Pionier e-mobilności
ale głośność / hałas jest na trzecim planie w tych testach ;(
Bo to bardzo subiektywny parametr. Ja odbierając kijankę od razu wrzuciłem wielosezony i mimo że powinny być głośniejsze od letnich na których były dostarczone to w ogóle ich nie słyszę bo gwizd silnika elektrycznego jest dla mnie na pierwszym planie i zagłusza jakiekolwiek odgłosy opon.

consigliero

Pionier e-mobilności
W ramach akcji mam dostać nowe opony, do wyboru były continental, Michelin i goodyear. Zapytałem mojego specjalisty od opon, co wybrać, bez specjalnego zastanowienia powiedział continental. Drugim wyborem miał być Michelin, różnica miała być subtelna. Niestety dzisiaj się dowiedziałem że na continentala nie mam dostępności i nie wiadomo kiedy będą, mogę czekać lub wziąć micheliny

Raf24

Fachowiec
Nie można zakładać że dana firma jest " cichsza" raczej konkretne modele . Przy Vivaro z Michelin Pilot zmieniłem na

GoodyearEfficientGrip i były dwa razy cichsze