Opony koła do TM3P

Zoiram

Nowy na Forum
Ja zamówiłem zestaw o którym pisałem w ww wątku. Powinny dotrzeć w przyszłym tygodniu.

Wziąłem zestaw z Pirelli, głównie ze względu na index A na mokrej nawierzchni. Zobaczymy jak się będą sprawować. Przy okazji, można tam zamówić sobie wykonanie testu drogowego przy wyważaniu i stosowną korektę ustawienia opony na feldze w doskonałej cenie 10 EUR za koło.
Dasz znać jak dostaniesz i czy aby na pewno pasują? Wydaje się to rozsądna opcja, jeśli porównać to z tym, co jest na stronie tesli i brakiem odpowiedzi z ich strony.

TomRS

Pionier e-mobilności
Dasz znać jak dostaniesz i czy aby na pewno pasują? Wydaje się to rozsądna opcja, jeśli porównać to z tym, co jest na stronie tesli i brakiem odpowiedzi z ich strony.
wczoraj przyszły, profesjonalnie zabezpieczone do transportu, opony 32/2024 czyli świeżutkie, Pirelli P Zero Winter w specyfikacji T0, felga bardzo ładna, made in Germany. Co do pasowania to nie mam obaw, bo felgi mają ABE do Tesli, ta firma Reber specjalizuje się w Teslach, więc wiedzą co sprzedają.

Zoiram

Nowy na Forum
wczoraj przyszły, profesjonalnie zabezpieczone do transportu, opony 32/2024 czyli świeżutkie, Pirelli P Zero Winter w specyfikacji T0, felga bardzo ładna, made in Germany. Co do pasowania to nie mam obaw, bo felgi mają ABE do Tesli, ta firma Reber specjalizuje się w Teslach, więc wiedzą co sprzedają.
Dzięki za odpowiedź, w sumie jestem przekonany do tych kół.

MR2

Nowy na Forum
Witam, a mogę dopytać jaki kolor felg wybrałeś i ile kosztowała przesyłka?

matspy

Nowy na Forum
Ktoś się orientuje jak to jest z rozmiarem tych felg? W polskiej instrukcji nie ma wcale 19, w homologacji jest 19x10j i 19x8.5jw chińskiej instrukcji 19x10j i 19x9j a w podanym linku jeszcze inaczej tzn. 19x9.5j i 19x8.5j. Ma to jakieś większe znaczenie czy którykolwiek zestaw będzie ok?

TomRS

Pionier e-mobilności
Ktoś się orientuje jak to jest z rozmiarem tych felg? W polskiej instrukcji nie ma wcale 19, w homologacji jest 19x10j i 19x8.5jw chińskiej instrukcji 19x10j i 19x9j a w podanym linku jeszcze inaczej tzn. 19x9.5j i 19x8.5j. Ma to jakieś większe znaczenie czy którykolwiek zestaw będzie ok?
Większego znaczenia nie ma - oni w ten sposób kompensują mniejsze ET, szersza felga mogłaby ew obcierać nadkole

TomRS

Pionier e-mobilności
Jaką opcję wysyłki wybierałeś? Nie widzę opcji dostawy do Polski, chyba że tłumacz coś mi źle tłumaczy.
Napisałem do nich maila, mailowo złożyłem też zamówienie, dostałem rachunek i dwa albo 3 dni po przelewie przyjechały GLS koła. Zwróć uwagę na to, które opony wybierasz. Pirelli to jest zimowa UHP, więc na śniegu będzie słabsza niż tez Hankook którego oferują, ale na suchym/mokrym Pirelli powinno być lepsze. Pytanie na czym Ci zależy bardziej. Jak nie znasz niemieckiego, to polecam chat GPT do tłumaczenia - doskonale daje radę, o wiele lepiej niż google. Zwróć też uwagę, żeby zamówić czujniki ciśnienia - no chyba, że nie chcesz. No i upewnij się, co do terminu dostawy - u nich też się powoli "kocioł zimowy" zaczyna.