inter

Pionier e-mobilności
A ja wam powiem ze sie nawet polubiłem z tymi Michelinami pierwsze wrażenie jest kiepskie ale jak sie troche pojeździ to wcale nie są takie tragiczne te opony. Słabą maja przyczepność jak jest zimno i morko ale jak jest ciepło to spoko i odwdzięczają sie super niskim zużyciem energii.
Ile przejechałeś na tych oponach?

inter

Pionier e-mobilności

jarqu

Posiadacz elektryka
No to OK, ja po 4000 km odczuwałem, że są do d....y.
Wytrzymałem do jesieni i 9500 km.
Trzeba je po prostu szybciej zmieniać na zimowe, wczesną jesienią tak w październiku nie ma sensu jeździć na nich po zimnym i mokrym ostatnio właśnie tak zrobiłem. :)

inter

Pionier e-mobilności
Trzeba je po prostu szybciej zmieniać na zimowe, wczesną jesienią tak w październiku nie ma sensu jeździć na nich po zimnym i mokrym ostatnio właśnie tak zrobiłem. :)
Zmieniłem na początku listopada. Czekałem 2 tygodnie na wielosezonowe.

Pedr

Pionier e-mobilności
Update odnoście Conti - coś musieli skopać dwa tygodnie temu. Spędziłem wczoraj 1.5 godziny w warsztacie i teraz jest OK. Usługa w ramach reklamacji za free. Efekt - nie odczuwam wibracji. :D

Więc w sumie jestem zadowolony z zakupu: dobra trakcja, która nie przekłada się na zwiększone zużycie energii, nie są specjalnie głośne. Zobaczymy tylko jak będę się zużywać.

6a8

Posiadacz elektryka
Wydają się trochę głośniejsze niż micheliny, ale nie jest to duża różnica. Co do wibracji, to na michelinach też je miałem. Najmniej odczuwalne (praktycznie wcale) były na zimowych goodyear więc myślałem, że to kwestia opon. Zobaczę jeszcze dzisiaj po ponownym wyważeniu. Serwis w Tesli z innymi pierdołami mam umówiony za 2 tygodnie, ale nie sądzę aby coś udało się zdziałać w temacie wibracji bo opony nie od nich, bez homologacji itd.
Jak dla mnie - zauważalnie cichsze ( NXT ) od oryginalnych PS4. Niedługo będę zamieniał na letnie, muszę się chyba znowu szarpnąć na test dynamiczny. Te testy, to chyba wkrótce przekroczą wartość tych opon :mad:

Pedr

Pionier e-mobilności
Jak dla mnie - zauważalnie cichsze ( NXT ) od oryginalnych PS4. Niedługo będę zamieniał na letnie, muszę się chyba znowu szarpnąć na test dynamiczny. Te testy, to chyba wkrótce przekroczą wartość tych opon :mad:
Dobrze wiedzieć. U mnie na lokalnych drogach w sumie to nie ma większego znaczenia. Spędziłem trochę czasu w warsztacie i rozmawiałem z pracownikami - mówią, że coraz więcej klientów mają na testy bo opony coraz cięższe i wiele marek ma problemy. (cytuję "za wyjątkiem Toyoty i Lexusa")