Super informacja, dzięki!Opony wymienione, kawałek przejechałem i jest bardzo dobrze (mówiąc o głośności). Odrobinę się wzbudzają przy 70 - 80 dalej naprawdę jest cicho. Dodatkowo lepszy komfort i prowadzenie. Moja ocena to "kupiłbym ponownie"![]()
Super informacja, dzięki!Opony wymienione, kawałek przejechałem i jest bardzo dobrze (mówiąc o głośności). Odrobinę się wzbudzają przy 70 - 80 dalej naprawdę jest cicho. Dodatkowo lepszy komfort i prowadzenie. Moja ocena to "kupiłbym ponownie"![]()
Czy te wielosezonówki Cross Climate są cichsze niż fabryczne e-primacy?W tire review się naoglądałem porównań zimowek i wyszło że każda opona na jakieś zalety i wady i producenci mają suwaki które ustawiają na danej oponie.
Zdecydowałem się na układ:
- fabryczne 18" jako letnie,
-nowe felgi 18" całoroczne jako "zimowe" Michelin Cross Climate 2 235/45 R18
Dlaczego? Bo u nas WLKP zima to jest maks 1-2 tygodnie, a reszta to chlapa mokra.
Generalnie zimówki są gorsze na mokrym niż całoroczne i letnie są lepsze od całorocznych na mokrym.
Generalnie jestem zadowolony.
Piszesz o : hankookach winter icept ion iw01 235/45 R18 98 V EV sound absorber?Opony wymienione, kawałek przejechałem i jest bardzo dobrze (mówiąc o głośności). Odrobinę się wzbudzają przy 70 - 80 dalej naprawdę jest cicho. Dodatkowo lepszy komfort i prowadzenie. Moja ocena to "kupiłbym ponownie"![]()
Piszę o: Hankook Winter i*cept evo3 235/45 R18 98 V, dokładnie tych o które Bart pytał. Lepszy komfort i prowadzenie w stosunku do fabrycznych Michelin. Moja subiektywna ocena.Piszesz o : hankookach winter icept ion iw01 235/45 R18 98 V EV sound absorber?
Lepszy komfort i prowadzenie w stosunku do: ? letnich Pirelli?
Odpowiedz
Ja mam pilot sport jako letnie więc nie mogę porównać do e-primacy. Są głośniejsze od letnich bo zimowe i nie mają gąbki wyglądającej.Czy te wielosezonówki Cross Climate są cichsze niż fabryczne e-primacy?
tak bylem u 3 i to nic nie zmieniło, zoabczymy jak bedzie w tym roku.u mnie nic nie gra, zmień wulkanizatora.