Opony zimowe - ale dla 21 cali z Performance

kammm

Nowy na Forum
Hej! Mieliście jakieś już zamontowane opony zimowe do y performance? Na stronie tesli widzę, że do kupienia z felgą są pirelli sottozero 3. Natomiast w statystykach widzę, że jest ona dość głośna.
Ktoś ma coś do polecenia oprócz nich? Jakiego rozmiaru dawane są standardowo od Tesli?
Czy mogę zamontować 4szt 255/35/21 na 4 buty? Czy z tyłu z jakiegoś powodu muszą być 275/35/21?

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Hej! Mieliście jakieś już zamontowane opony zimowe do y performance? Na stronie tesli widzę, że do kupienia z felgą są pirelli sottozero 3. Natomiast w statystykach widzę, że jest ona dość głośna.
Ktoś ma coś do polecenia oprócz nich? Jakiego rozmiaru dawane są standardowo od Tesli?
Czy mogę zamontować 4szt 255/35/21 na 4 buty? Czy z tyłu z jakiegoś powodu muszą być 275/35/21?
szerokośc opony jest uwarunkowana mocą jaką ma MYP. Aby nie wystawały Ci ranty lepiej byłoby założyć na przód 275 a na tył 295. ale wtedy może się wysokość zmienić. Ja stoję przed dylematem czy aby 21 cali na zimę to nie za dużo i czy nie lepiej wziąć 20 lub nawet 19 cali.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@kammm Ja mam 4x 255/45 R19 + drugie felgi. Z tyłu są szersze tylko do maksymalnego przyśpieszania.W zimowych moim zdaniem mały sens.
Oryginalna felga z tyłu w Y P to chyba 10,5 a na taką minimalna zalecana opona to 265