Orlen promocyjne ceny

Iktorn

Zadomawiam się
Właśnie tak działa wolny rynek i konkurencja. Może ktoś zobaczył w excela i dwie kulki się zderzyły dlaczego takie małe wykorzystanie ładowarek. Jeszcze gdyby zainwestowali i postawili na większej liczbie stacji
To też kwestia niezawodności. Czytając Wasze komentarze miałbym obawy czy ładowarka Orlenu zawsze zadziała.
Z drugiej strony korzystając przez parę miesięcy z kuponów EV KP mogłem przetestować Greenwaya i Elocity by wiedzieć jak to działa i nie mam obaw co do ww. sieci.

Michal

Moderator
Ale ja nie jestem z tych cebul, co będę zbierał kody promocyjne, żeby mi 10 zł urwało z rachunku... Nie podoba mi się polityka cenowa - być najdroższym na rynku i nie korzystam.

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
też wolałbym normalny terminal płatniczy, normalną cenę. Pstryk karta i po temacie. A nie subkonto jakies na rachunku do którego karta jest podłączona, (ja z tych nie ufnych i nie dam nie wiadomo komu co tego chcą kart itp, więc jeszcze na koncie czasem braknie środków, trzeba przerzucić z jednego konta na drugie)..) Szukanie loginów haseł i ine upierdliwości, a jak miałbym wysłać ojca albo mamuśkę swoim autem i kazac im gdzies cos pstrykać na telefonie i chwila grozy czy zacznie ładować czy nie? 20min na telefonie instrukcji jak to ogarnąć, a niech nie zaskoczy i mało prądu w baterii?

daniel

Señor Meme Officer
pociągło za dodatkowo 2,5kwh za 3.15.
Odświeżanie danych mogło swoje zrobić albo patrzyłeś w samochodzie, a nie na ładowarce. Samochód pokazuje ile weszło do baterii, a ładowarka ile pobrało z sieci.

Ev3

Pionier e-mobilności
To było na mopie, siedziałem w knajpie i patrzylem na aplikacji, zarówno greenwaya jak i tesli
To zły pomysł, trzeba sprawdzać na ładowarce, albo mieć świadomość że aplikacja pokazuje z opóźnieniem.

spietrza

Zadomawiam się
Opóźnienie jest w każdej aplikacji. Najlepiej to widać na ładowarkach Ekoen z aplikacja Elocity.
Na ekoenie mamy tablet, mamy aplikacje i mamy powyżej sam fizyczny licznik.

Licznik pokazuje faktyczny, tabel lekko opóżniony 2-3 sekundy a aplikacja 10-20 sekund opóżnienia.
GW Free nauczyłem się że jak jest tak 14.760 wtedy wyłączam w appce.
GW Abonament z kartą RFID jak jest 24.890 wtedy wyłączam w appce.

Raz wyłączyłem z Tesli i kurde samochód musiałem restartować . Na szczęście tylko raz.

spietrza

Zadomawiam się