Osoba potrzebna do pomocy z wnioskiem o dofinansowanie JDG

Paweł@

Zadomawiam się
Chciałbym zapytać czy znacie osobę a może jest taka osoba na forum (najlepiej ze śląska), która może pomóc (odpłatnie) w ogarnięciu tematu dofinansowania elektryka dla JDG. Kolega kupił właśnie nową Teslę i potrzebuje pomocy w złożeniu wniosku i w całej procedurze - samochód kupowany jest za gotówkę. Elektryk jeszcze nie jest jeszcze odebrany z salonu, w ciągu kilku dni będzie rejestracja.

Last edited:

ypl

Pionier e-mobilności
Temat jest bardzo prosty, wypełnia się jeden wniosek w przeglądarce. Napisz z czym ma problem to podpowiemy tutaj na forum.

Pierwszy krok: wejść na stronę https://gwd.nfosigw.gov.pl/
Drugi krok: założyć konto i zalogować się
Trzeci krok: kliknąć przycisk na górnej belce "Nowy wniosek o dofinansowanie", czytać, i wklepać dane firmy i auta

Lupus

Fachowiec
Dodam jeszcze oficjalną rządową stronę z instrukcją (dla przedsiębiorców):

Po utworzeniu konta i zalogowaniu się, podczas tworzenia nowego wniosku o dofinansowanie należy najpierw wybrać

„Wniosek o dofinansowanie ze środków krajowych”

A następnie parametry wniosku jak poniżej

Dziedzina: Ochrona klimatu i atmosfery.

Program: 6.2. Zeroemisyjny transport Mój elektryk (2021)

Nabór: 6.2. Nabór wniosków w ramach Programu priorytetowego „Mój elektryk” dla przedsięwzięć polegających na zakupie pojazdu zeroemisyjnego kategorii M1, N1 oraz L1e-L7e przez podmioty inne niż osoby fizyczne

Konkurs: 45/NC/OA/6.2/2021 Mój elektryk – inne niż osoby fizyczne

Na dole tej strony jest instrukcja wypełniania wniosku,
Instrukcja obsługi dla Wnioskodawcy:

Antek_amb

Nowy na Forum
Chciałbym zapytać czy znacie osobę a może jest taka osoba na forum (najlepiej ze śląska), która może pomóc (odpłatnie) w ogarnięciu tematu dofinansowania elektryka dla JDG. Kolega kupił właśnie nową Teslę i potrzebuje pomocy w złożeniu wniosku i w całej procedurze - samochód kupowany jest za gotówkę. Elektryk jeszcze nie jest jeszcze odebrany z salonu, w ciągu kilku dni będzie rejestracja.
Mi szwagier ogarnął dopłatę, teściowi również, mogę was skontaktować jak będzie trzeba