Otwieranie bagażnika z kluczyka

Slawoos

Zadomawiam się
Witam Was e soulowcy.
Bardzo rzadko używam kluczyka i przycisków na jego obudowie do otwierania i zamykania auta, ale ostatnio miałem go w rękach i jest na nim przycisk do otwierania bagażnika z napisem HOLD. Więc przytrzymałem, kierunkowskazy mignęły tak jak wtedy gdy otwiera się bagażnik z przycisku (auto jest zamknięte i otwieram sam bagażnik), ale poza tym brak reakcji- bagażnik pozostaje zamknięty. W tamtej konkretnej sytuacji auto nie było zaryglowane, ale w innych samochodach, które mam to nie ma znaczenia. Czy auto jest zaryglowane czy nawet drzwi otwarte to bagażnik z przycisku na pilocie się otwiera.
Czy u Was w kijankach też tak jest czy to np. zależne od wersji (M,L,XL)?

Arrczi

Fachowiec
Witam,
ja podchodzę do zamkniętego łapię za bagażnik i się otwiera. Jak tylko coś wyjmuję, czy wkładam to odchodząc dla pewności zamykam z kluczyka. Powinno samo się zaryglować po odejściu, ale strzeżonego...
Wersja XL.

Slawoos

Zadomawiam się
No właśnie o to chodzi żeby nie łapać za przycisk otwierania na klapie bo tak mi też działa. Chodzi o to że z dala od klapy wciskasz guzik na pilocie i zamek się otwiera. Bo to by dawało możliwość założenia siłowników że sprężyna i automatycznego podnoszenia klapy.

Arrczi

Fachowiec
Jest możliwość zablokowania otwierania zbliżeniowego poprzez naciśnięcie guziczka. Wtedy kluczyk i przyciski na nim mają sens bo umożliwiają otwarcie i zamknięcie np. samego bagażnika.

Slawoos

Zadomawiam się
Korzystam prawie wyłącznie z guzików na klamkach i bagażniku ale z ciekawości... Jak zablokować możliwość otwierania zblizeniowego?