Pakiet ubezpieczenia Niro EV

PabloPN

Posiadacz elektryka
W link4 3900 zl ale... w link4 dostajesz aplikacje naviexpert i jesli jezdzi sie zgodnie z przepisami to po roku dostaje sie zwrot 30%... trzeba z włączoną aplikacją przejechać 200 km miesięcznie ale w tym przynajmniej 5 razy po 10 km...

MarcinEV

Posiadacz elektryka

deniro

Zadomawiam się
Czy braliście AC ze stałą czy ze zmienną sumą ubezpieczenia ? Ktoś przechodził może szkodę ze stałą sumą ?
Poprzednio miałem ze zmienną ale nie wiem czy jest sens oszczędzać te parę stówek. Z jednej strony nasze auta wręcz zyskują na wartości ale z drugiej ubezpieczyciele kombinują jak mogą. Ze zmienną proponują mi kwotę 3650 a ze stałą 3950.

Olecki

Pionier e-mobilności
Że zmienną masz wycenę wartości pojazdu z dnia szkody, co w przypadku całki może sporo kosztować. Za 300 bym się nie zastanawiał.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Do niedawna cena auta malała zauważalnie.
Obecnie często auto używane po roku jest droższe niż na dzień zawierania polisy.
Stała suma daje jednak pewien komfort.

Olecki

Pionier e-mobilności
Problem w tym że praktyka jest taka iż wycena wartości auta do polisy to jedno a wycena wartości auta do szkody miesiąc czy dwa później to zupełnie inny temat. Często bardzo się różnią a na szarpanie się z ubezpieczycielem trzeba mieć nerwy.

Lupus

Posiadacz elektryka
A propos kombinowania, to w PZU (i pewnie w innych towarzystwach jest podobnie), przy ustalaniu czy nastąpiła szkoda całkowita, pod uwagę jest brane zawsze 70% wartości pojazdu w dniu ustalenia odszkodowania, a nie wartości z dnia zawarcia umowy, nawet przy wykupionej opcji "Auto Wartość 100%".

Najnowsze dyskusje