W link4 3900 zl ale... w link4 dostajesz aplikacje naviexpert i jesli jezdzi sie zgodnie z przepisami to po roku dostaje sie zwrot 30%... trzeba z włączoną aplikacją przejechać 200 km miesięcznie ale w tym przynajmniej 5 razy po 10 km...
Cześć, Obliczyłem właśnie koszt ubezpieczenia mojej TYLR. Zawodowo zajmuje się tematyką ubezpieczeń. Pomyślałem, że jeśli ktoś chciałby poznać składkę i zakres pakietu ubezpieczeniowego dla swojego samochodu to mógłbym bez zobowiązań w ramach działalności na forum wstępnie przeliczyć. Mogę...
Czy braliście AC ze stałą czy ze zmienną sumą ubezpieczenia ? Ktoś przechodził może szkodę ze stałą sumą ?
Poprzednio miałem ze zmienną ale nie wiem czy jest sens oszczędzać te parę stówek. Z jednej strony nasze auta wręcz zyskują na wartości ale z drugiej ubezpieczyciele kombinują jak mogą. Ze zmienną proponują mi kwotę 3650 a ze stałą 3950.
Do niedawna cena auta malała zauważalnie.
Obecnie często auto używane po roku jest droższe niż na dzień zawierania polisy.
Stała suma daje jednak pewien komfort.
Problem w tym że praktyka jest taka iż wycena wartości auta do polisy to jedno a wycena wartości auta do szkody miesiąc czy dwa później to zupełnie inny temat. Często bardzo się różnią a na szarpanie się z ubezpieczycielem trzeba mieć nerwy.
A propos kombinowania, to w PZU (i pewnie w innych towarzystwach jest podobnie), przy ustalaniu czy nastąpiła szkoda całkowita, pod uwagę jest brane zawsze 70% wartości pojazdu w dniu ustalenia odszkodowania, a nie wartości z dnia zawarcia umowy, nawet przy wykupionej opcji "Auto Wartość 100%".