Parkowanie miasta Niemcy

PioWi

Zadomawiam się
Hej

Czy macie doświadczenia odnośnie bezpłatnego parkowania w centrach niemieckich miast ? Mam naklejkę na szybę niebieską (dla aut niezarejestrowanych w Niemczech to rzekomo potwierdzenie do praw jak przysługują nam w PL na zielonych blachach), tym razem chodzi mi o ścisłe centrum Berlina (Alexanderplatz), jakieś doświadczenia ?

Attachments

• IMG_20230120_181237.jpg
    IMG_20230120_181237.jpg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 18

krzyss

Pionier e-mobilności
Hej

Czy macie doświadczenia odnośnie bezpłatnego parkowania w centrach niemieckich miast ? Mam naklejkę na szybę niebieską (dla aut niezarejestrowanych w Niemczech to rzekomo potwierdzenie do praw jak przysługują nam w PL na zielonych blachach), tym razem chodzi mi o ścisłe centrum Berlina (Alexanderplatz), jakieś doświadczenia ?
Ile dales za ta niebieska naklejke i gdzie ?

nabrU

Moderator

krzyss

Pionier e-mobilności
I ta z allegro jest legalna. ? Mam zielona ale mzoe bym zmienil na niebieska…

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
I ta z allegro jest legalna. ? Mam zielona ale mzoe bym zmienil na niebieska…
A inne kolory są dostępne bo akurat lubię fioletowy .A tak serio to można by sobie taka kupić za te 50zł co? przecież to nie ma znaczenia gdzie się ja kupuje tylko co ona oznacza?

Last edited:

PioWi

Zadomawiam się
To tak samo z zieloną wg mnie, w dekra kosztuja 120 zł, tyle zpłaciłeś ? chyba nie, podczas ew. kontrol moze być gdy nie beda widziec naklejki, nie znalazłem nigdzie info skad trzeba kupowac naleki (w dowolnym kolorze) , bede w sobote na alexanderplatz to przetestuje - chyba ze kots ma doswiadczenia