Pawlak z Toyoty chyba głupoty mówi…

boa

Pionier e-mobilności
Rozumiem, ze musi chwalić na sile swoje, ale wg mnie mija się z prawda co do cen używanych elektryków, trwałości baterii i pewnie paru innych rzeczy… swoją droga miałem Toyote (nawet hybrydę) i jakoś nie tesknie ani za samochodem, ani za dilerem/ASO (który miał wiele dużych wpadek) itd :)

Michal

Moderator
No przecież to jest pajac jakich mało. Pamiętam z nim śmieszny wywiad jakieś 2-3 lata temu, chyba Onet rano z Kuźniarem, gdzie jeździli takim wielkim lexusem. Pierd...ł o samoładującej się hybrydzie itp., a Kuźniar śmiesznie po nim jechał, że przecież benzynę trzeba lać, to chyba nie samoładująca...

mmm

Fachowiec
Wodór może być ze słońca i wiatru, ale prąd do elektryka jest z węgla :) dobry kandydat na premiera się zapowiada

PiotrS

Posiadacz elektryka
Toyota prowadzi politykę krótkoterminową.
Na dłuższą metę strzelają sobie w kolano.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Jeszcze nie otworzyłem dobrze artykułu a już manipulacja, porównywanie WLTP Corolli z autostradowym zuczyciem elektryków. O ile pamietam WLTP EV to okolice 13-15kWh. I już się nie historyjka nie spina.

Michal

Moderator
Ja nie otworzyłem, bo wiem, że jak Pawlak, to na bank głupoty... On w tamtym wywiadzie opowiadał jakieś debilizmy, że taki wielki Lexus, to oczyszcza powietrze w mieście, bo to hybryda jest... No aż Kuźniar nie mógł tego słuchać z poważną miną. Ogólnie nie lubię Kuźniara ale za tamten wywiad miał u mnie plus.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Ewidentnie widać, że zniechęcają do EV, bo sami nie mają czego pokazać teraz, ani a najbliższej przyszłości.
Taki negatywny lobbing powinien być karalny.

boa

Pionier e-mobilności
Ewidentnie widać, że zniechęcają do EV, bo sami nie mają czego pokazać teraz, ani a najbliższej przyszłości.
Taki negatywny lobbing powinien być karalny.
Mnie to kompletnie obrzydza Toyota-Lexus. I niestety taki chyba maja styl całego koncernu. Gdzieś czytałem, ze wydali miliardy na stymulowanie kampanii przeciwko dieslom, żeby tez na manipulacji i czarnym PR coś tam dla siebie wygrać… Masakra. I jak widzę, ze im się nawet udaje, ludzie to łykają, to trudno o dobry komentarz. Może faktycznie ktoś powinien się im dobrać za np. czyny nieuczciwej konkurencji?