Petycja w sprawie sprawiedliwego rozliczania prosumentów

Phitherek_

Posiadacz elektryka
Sam nie mam PV i się nie zanosi, ale śledzę ostatnio temat i uważam, że rozproszone prywatne elektrownie fotowoltaiczne są na plus dla wszystkich. Wiem również o planowanych zmianach w prawie, które bardzo utrudnią jeżeli nie uniemożliwią wykonywanie takich prywatnych instalacji w dogodnych warunkach finansowych i prawnych. Z tej racji przekazuję dalej petycję "Prawo do czystej energii", która proponuje sprawiedliwe rozliczanie prosumentów i wydłużenie vacatio legis do 2023 roku. Jeżeli ktoś się z tym zgadza - można podpisać. Jeżeli nie - można zignorować.

P.S. Nie jestem w żaden sposób związany z tą petycją poza tym, że złożyłem swój podpis.

Bronek

Pionier e-mobilności
Podpisałem, uzasadniając w skrócie, że chcę mieć czyste gwiaździste niebo bez dymów i smogu. I aby skrócić tekst do niezbęnego minimum - 8 gwiazdek wystarczylo

Phitherek_

Posiadacz elektryka
@Bronek w sumie historia zatoczyła koło, bo trafiłem na tą petycję na kanale p. Marcina Mizgalskiego, którego poznałem dzięki materiałowi który Ty na to forum wrzuciłeś ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Nawet za komuny nie czułem się tak "przedmiotowo" jak teraz. Wszelkie działania służą jedynie jej utrzymaniu wladzy.
TKM jest nadrzędnym celem Dowodem decyzję Covidowe i graniczne . Kreowanie wrogów . Rzucanie na oślep talarami w durny tłum . Ignorowanie i niszczenie autorytetów. Prymitywne to jest, ale skuteczne. Póki co tylko LGBT mają przesrane . Trochę kobiety, ale one zawsze były bite. Na nieszczęście tej władzy, nie ma u nas dużo mniejszości , bo by ich się oskarżyło. Winni muszą zawsze być.
Kryzys pomaga trzymać ster i jest też to alibi, dlaczego pijany kapitan zapindala prosto na skały.
PS Lekarzom i kobietom wskazano sposób ratunku godności, mogą wyjechać : lekarze do roboty a babki by mogły decydować o swojej pipce mając w dupie Czarnkowie "Cnoty niewieście"

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Od maja 2020r mnie olali, bo niby coś z wnioskiem, który był przyjęty jako prawidlowy i potwierdzony (dwie instalacje).
I okazało się że nie mają kasy .Ale będą procedować dalej do usr... šmierci .
Czy jestem patriotą czy idiotą ? TO chyba to samo w tym kraju z tektury.
Najfajniejsze jest to że powołują sie na przepisy z 2001r , a mogli z lat 60tych, bo wtedy fotowoltaika krølowala w umyslach władzy

tempFileForShare_20211203-064214_copy_1024x768.jpg

Last edited: