Peugeot E-208 GT 2020 pierwszy właściciel

inter

Pionier e-mobilności
Dokładnie o to chodzi i wtedy manetka wygląda tak: ten przycisk na górze reguluje odległość od pojazdu przed Tobą.
Przy zwykłym tempomacie, to przestaje być użyteczne, przy takim ruchu na drodze. W moim 208, kilka lat temu używałem, od jakiegoś czasu przestałem. Musi być mały ruch, aby to wykorzystać.

walik22

Zadomawiam się
Ja z tego korzystam zawsze czy to w mieście czy na trasie i nie wyobrażam sobie teraz już jazdy bez takiego udogodnienia.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności

elveh

Posiadacz elektryka
Chodzi o automatyczne dostosowanie prędkości, do samochodu przed tobą.
OK - wydawało mi się że nasza wygląda tak jak na zdjęciu @Sylwia, a jednak faktycznie jest inna - taka jak na fotce @walik22. Ciekawe, że co prawda nie jeżdżę tą 208 często, ale jednak jeżdżę i w życiu bym nie potrafił opisać jak to wygląda - dla mnie jest totalnie schowane za ramieniem kierownicy i znam to jedynie z "macania" :) Natomiast podzielam pogląd, że aktywny tempomat to podstawa - w szczególności w elektryku, gdzie elegancko "sunie" ;))) w miejskiej dżungli w sznurze poranno przyśniętych kierowników i kierowniczek.

elveh

Posiadacz elektryka
Czy są chętni na 4 letnie e-208 GT z "aktywnym na 100%" tempomatem. Rozważamy sprzedaż z firmy. Faktura VAT. Szary metalic, 3D cocpit, bezprzewodowy car-play, ~50kkm. Jeździ nim Pani doktor, ale nie niemiecka i nie jest emerytką.

Ronin78

Posiadacz elektryka

Jusand

Posiadacz elektryka

walik22

Zadomawiam się
Mój 2021r. 60kkm SOH 93%

Slawek2222

Nowy na Forum
Ponieważ tę informację dostalem od niezależnego dealera zwróciłem się do ASO o certyfikat. Za 300.00PLN net via Francja otrzymam takowy.
Trzeba dodać że zasięg niezauważalnie zmniejszył się.
Czy w latach późniejszych wciąż była bateria firmy CATL?