Pierwsza aktualizacja nowego roku - 2022.4

gim-kg

Pionier e-mobilności
Nie dużo, bo tylko poprawa hamowania w przypadku używania autopilota przy małych prędkościach, wiem że @krzyss skarżył się na to. Może będzie bardziej płynnie hamować w korkach.
Dodatkowo kolejne rynki dostały grę Sonic

„Autopilot will now use more regenerative braking at low speeds for higher efficiency and an improved driving experience, especially in stop-and-go traffic. Increased use of regenerative braking results in less brake pedal noise and smoother stops.”

Michal

Moderator
Leci u mnie właśnie
1643316976753.png

Robmal

Posiadacz elektryka
U mnie już po. 25 min. Wszystko OK. Bez wielkich wodotrysków. Widziałem gdzieś na grupie FB, ze ktoś stracił łączność premium. Ja tego nie potwierdzam ….

gim-kg

Pionier e-mobilności
No teraz update tej wersji czyli 2022.4.5 a w nim dodatkowo:
1) Będzie można zmienić kolor samochodu na grafice w samochodzie oraz w aplikacji. Chyba oczekiwana opcja dla tych którzy mają oklejony samochód na inny kolor.
2) Więcej ikon w górnym pasku. Teraz profile i sentry modę będą dostępne w górnym pasku jeżeli samochód będzie zaparkowany. Pojawia się znów na głównym ekranie sygnał sieci LTE lub WiFi
3) Ikona wideorejestratora pojawi się na dolnym pasku.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Czy jest jakaś opcja wymuszenia aktualizacji Tesli. U mnie zatrzymało się na 2021.44.30.11. Aktualizacje oprogramowania mam ustawione na zaawansowane czyli powinien w miarę szybko aktualizować.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czy jest jakaś opcja wymuszenia aktualizacji Tesli. U mnie zatrzymało się na 2021.44.30.11. Aktualizacje oprogramowania mam ustawione na zaawansowane czyli powinien w miarę szybko aktualizować.
Ja mam 2021.44.30.7, także jeszcze starszą. Spróbuj zrobić restart komputera, czasami pomaga.

Michal

Moderator
No teraz update tej wersji czyli 2022.4.5 a w nim dodatkowo:
1) Będzie można zmienić kolor samochodu na grafice w samochodzie oraz w aplikacji. Chyba oczekiwana opcja dla tych którzy mają oklejony samochód na inny kolor.
2) Więcej ikon w górnym pasku. Teraz profile i sentry modę będą dostępne w górnym pasku jeżeli samochód będzie zaparkowany. Pojawia się znów na głównym ekranie sygnał sieci LTE lub WiFi
3) Ikona wideorejestratora pojawi się na dolnym pasku.
Właśnie instaluję ;)
1644432708837.png