To ja może wytłumaczę, bo ogarniam wątek ;-PPisząc że się słabo ładuje, w domyśle że oszukują bo piszą że 100kW a dają ładowarki co wyciągają przy 400V tylko 80kW. Więc Ci napisałem że ja na wszystkich do tej pory osiągałem ZAWSZE ponad 80 więc coś nie tak z Twoją teorią i się zaczęło, a może to była taka ładowarka albo siaka. Ja Ci piszę o moich doświadczeniach a ty brniesz dalej, że w takim razie zobaczysz co to było itp, a ostatecznie sam wklejasz shota że masz 89kW tam gdzie kiedyś coś ładowałeś
Nic nie rozumiem co chcesz osiągnąć, wystarczy że napisałbyś że Ty kiedyś miałeś max 80 ale skoro inni wyciągają więcej to pewnie coś z mocą było nie tak ale się zmieniło... A tu zaczyna się dyskusja o niczym... Ja wysiadam
Ale ja to rozumiem. I ja Ci pisze że od października 21' (aż sprawdziłem, jedna z pierwszych 100kW w Rudnikach) ja trafiłam tylko na te szybkie to Ty się rozkrecasz że to musiały być inne niż te które trafiales. Potem sam jedziesz na tą niby wolną i masz 89kW. Jeżeli to ta sama to nie rozumiem tej dyskusji i co chcesz osiągnąć. Ze kiedyś to było a teraz nie jest? To raczej normalne że coś poprawili. I oczywistym jest że jak miały ograniczenie do 200A to nie dały rady szybciej, sek w tym że już tych ograniczeń raczej nigdzie nie ma i to od dawna, więc nie kruszmy kopii bez sensu.Przeczytaj jeszcze raz to co wyżej zacytowałeś. Tym razem ze zrozumieniem. Są RÓŻNE ładowarki 100kW orlenu. Te, które osiągają ponad 80kW zaczęły się pojawiać PO TYM, co napisałem w marcu. Jaśniej?
?! Nie, to nie jest jedna z tych wolnych. Pisałem wyraźnie: tym razem ze zrozumieniem…Potem sam jedziesz na tą niby wolną i masz 89kW.
Ok, zaciemniłeś sytuację tym, iż napisałeś że ta która daje 89kW to też ekoenergetyki, więc uznałem że już je poprawili i dziwiłem się że ciągniesz temat. Z faktami nie dyskutuje, chyba jeszcze na wszystkich Orlenach się nie ładowalem, więc może te przez Ciebie wymienione to te nie poprawione.?! Nie, to nie jest jedna z tych wolnych. Pisałem wyraźnie: tym razem ze zrozumieniem…
Nadal istnieją wolne. Tylko w tym roku na trzech takich się ładowałem. Wymieniłem je nawet na poprzedniej stronie. A zrzut zrobiłem ładując się na jedynej takiej orlenowskiej którą znam, która dawała ponad 80kW. Nie wiem jak to jaśniej napisać. Nie czytasz ze zrozumieniem, wyciągasz błędne wnioski i skaczesz o ch… wie co. Nie chce mi się już. Dopóki nie zaczniesz czytać ze zrozumieniem to nie będę odpowiadał. To nie ma sensu.
Aż sprawdziłem logi z ładowań w TeslaMate oraz faktury z Orlenu - wszystkie 3 wymienione przez Ciebie stacje jakoś szczęśliwie ominąłem, choć przejeżdżałem w pobliżu. To chyba jedne z niewielu Orlenów na których się nie ładowałemWreszcie...
Tak, na wygląd są identyczne. Szukałem oznaczenia, modelu, tabliczki znamionowej - niczego nie znalazłem. Chciałem się dowiedzieć czym się różnią i czy znajdę specyfikację tych w wersji "prawdziwe 100kW", ale niczego na nich nie ma.
Alescie burze rozpetali
Jak bede teraz na Orlenie to bede szukal tabliczek i sprawdzal, ale kurde trzy tygodnie temu dwa orleny i oba okolice 75…