Pierwsze dostawy w 2022

Droperidol

Zadomawiam się
Do mnie też dzwonił Pan. Zamawiałem początkiem grudnia wersję najbardziej popularną, czyli biały LR z czarnym środkiem i raczej nie ma szans na luty/marzec. Najpewniej maj/czerwiec. Jeśli tak to jest szansa na zamianę na P w tym terminie luty/marzec... może ktoś zrezygnuje ze swojej białej LR :)

Boko

Fachowiec
Czemu wszyscy zamawiaja bialy? :)
Totalnie tego nie rozumiem. Ja podczas wyboru, bialy byl jednym kolorem ktory wiedzialem za na bank nie wezme.
U mnie byla walka miedzy czarny czy czerowny ale w koncu padlo na: LR, czerwony, biale wnetrze i 18-tki. Wyjezdzam z salonu i jade od razu full PPF zalozyc a kolo czerwca czarne 19-tki

TomTom

Zadomawiam się
Czemu wszyscy zamawiaja bialy? :)
Totalnie tego nie rozumiem. Ja podczas wyboru, bialy byl jednym kolorem ktory wiedzialem za na bank nie wezme.
U mnie byla walka miedzy czarny czy czerowny ale w koncu padlo na: LR, czerwony, biale wnetrze i 18-tki. Wyjezdzam z salonu i jade od razu full PPF zalozyc a kolo czerwca czarne 19-tki

Bo inny kolor kosztuje czasem nawet ponad 30.000 PLN więcej ;)

Boko

Fachowiec
Bo inny kolor kosztuje czasem nawet ponad 30.000 PLN więcej ;)
Najdrozszy jest czerowny i kosztuje 10 tys. Przy wartosci samochodu 230 tys to nie sa duze pieniadze a samochod kupujemy na lata. Oczywiscie mowimy tu o kwestiach gustu i rozumiem ze moze sie podobac bialy. Po prostu mnie ciekawi czy bialy az tak sie podoba czy ludziskom zal wydac 5 lub 10k wiecej by miec kolor ktory sie naprawde podoba

Piernik

Posiadacz elektryka
Najdrozszy jest czerowny i kosztuje 10 tys. Przy wartosci samochodu 230 tys to nie sa duze pieniadze a samochod kupujemy na lata. Oczywiscie mowimy tu o kwestiach gustu i rozumiem ze moze sie podobac bialy. Po prostu mnie ciekawi czy bialy az tak sie podoba czy ludziskom zal wydac 5 lub 10k wiecej by miec kolor ktory sie naprawde podoba
Chodzi o to że przy większej cenie czasem auta wypadają z limitu dotacji która wynosi 27 tys. Ja tak mam na przykład.

3skowy

Zadomawiam się
No ok, to ma sens. Wiem, ze 27 tys to duzo. Z drugiej strony…bialy.bleee
Zawsze zostaje zmiana koloru folią - planuję to zrobić w ramach zabezpieczenia lakieru też. Zawsze chciałem mieć czarny mat na samochodzie i i tak bym go od Tesli nie dostał. Ochrona mniejsza, niż full PPF, ale to też zawsze coś :)

Edit: W sumie zastanawiam się gdzie najlepiej takie rzeczy robić. Był na ten temat jakiś wątek porównawczy?

Last edited:

Droperidol

Zadomawiam się
No ok, to ma sens. Wiem, ze 27 tys to duzo. Z drugiej strony…bialy.bleee
O gustach się nie dyskutuje. Biały w tesli akurat jest dość ładny i pamiętaj że łączysz go z zieloną tablicą. Co kto lubi. Tak jak powiedział kolega, że przy tej cenie ma to małę znaczenie czy lakier kosztuje 5 czy 10 tyś, jedynie w przypadku dotacji. U mnie żona zdecydowała o kolorze... a to wystarczjący argument żeby nie dyskutować 😜

ELuk

Pionier e-mobilności
Biały w Tesli ma też tą zaletę, ze jako wielowarstwowa perła jest mocniejszy od innych. Czerwony tez chyba taki jest.
U mnie auto było dla żony, więc jest białe. 😉

tomwroclaw

Fachowiec
Też dzisiaj w końcu dostałem informację że za 2 tygodnie powinien być Vin a tesle już płyną. Z zastrzeżeniem że o ile będzie moja. Jak nie dostanę vinu to maj. Zamawiałem 1 listopada 3 LR Szara.