Planowanie Trasy Tesla SuC | PL - Chorwacja

viallos

Pionier e-mobilności
Za to woda mętna i zielono-brązowa?
Byłem kiedyś w Riccione, niedawno kolejny raz w okolicach Bibbione i nie mam pod tym względem dobrych wspomnień....
Faktycznie 1 dnia było dosyć sztormowo i pojawiły się glony a następnego dnia woda taka zielonkawa. Ale wciąż przezroczysta na jakieś 80cm.
Nie ma co narzekać .. ale w CRO faktycznie jakby bardziej krystalicznie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Faktycznie 1 dnia było dosyć sztormowo i pojawiły się glony a następnego dnia woda taka zielonkawa. Ale wciąż przezroczysta na jakieś 80cm.
No właśnie.....
Dlatego jeśli już to Grecja (Chalkidiki lub wyspy najlepiej), potrafi łączyć plusy Włoch i Chorwacji.
I chyba jest jeszcze taniej.
Oczywiście nie teraz, przez upały.

ELuk

Pionier e-mobilności
Adriatyk włoski to proponuję od Ancony na południe, plaże piaszczyste, morze czyste,
Północ Adriatyku niestety ze względu na prądy morskie nie jest atrakcyjna.
A cenowo w Chorwacji po przejściu na euro już z Włochami konkurują, niestety w konkurencji gdzie drożej.
Podsumowując, tanio w Chorwacji to już było, więc aktualnie wybór gdzie jechać daje więcej możliwości, bo kryterium ceny mniej istotne. 😉🙂
Można kierować się preferencjami pozacenowymi. 👍

Psztyna

Nowy na Forum
3. Ładowarki ocena subiektywna (Ilość ładowanej energi oraz czas pobrany z faktur za ładowanie)
  • CZ - Olomouc - 138kW - jeżeli jest pusto to ładuje ile jest wpisane, ładowanie 53kWh zajeło mi 38min - jeżeli jedziesz ze Śląska polecam skasować całą trasę i spróbować wybrać SuC Brno i starać się dojechać tam w trasie "do".
  • CZ - Brno - 250kW - 50kWh - 27min, dużo miejsca przy dużym supermarkecie
  • AT - Weiner Neustadt - 130kW - Słaba ładowarka 45kWh w 27min, gdybym zorientował się wcześniej, wymusiłbym łądoware w Gewerbepark
  • AT - Gewerbepark Stadlau - 250kW - 16 stanowisk otwartych na inne auta. - Bardzo polecam dobra lokalizacja zaraz przy autostradzie, moim zdaniem jedna z lepszych ładowarek. 53kWh załadowane w 35min
  • SLO - Maribor - 150kWh - 6 stanowisk, najczęsciej w trasie "do" - 59kWh - 39min - prędkość czapki nie porywa ale jest przy toaletach i sporej stacji wraz z McD.
  • HR - Ototać - 150kWh - 6 stanowisk - W trasie "do" 64kWh 51min, W trasie "z" 41kWh 84min!!! prędkość nie przekraczała 48kW- jedna z najbedziej obciążonych ładowarek jakie widziałem. O 4 rano zająłem ostatnie stanowisko, w trasie "z" o godzinie 12 w południe byłem 4ty w kolejce, czekając 1 godzine na stanowisko. Unikać o ile się da. Problemem jest to że jak chcesz korzystać tylko z SuC to jesteś na tą lokalizację skazany. Jeżeli masz GW lub IONITY, polecam skorzystać z alternatywny, na pewno będzie szybciej.
  • HR - Karlovać - 150kWh - 8 stanowisk - W trasie "z" o 17 byłem 2gi w kolejce czekając 40min. 52kWh w 53min.

W jakie dni tygodnia jechałeś?

krzyss

Pionier e-mobilności
Jade w Piatek o 10:01 i tak wyglada ladowanie 46kW w Karlovac :( 8 slupkow i wkurzenie ze nie zjechalem na Ionity… wczesniej w Ototac niby mialo byc 90kW a szlo 76kW a bylem sam na 6 slupkach.

Attachments

• IMG_2215.png
    IMG_2215.png
    446,6 KB · Liczba wyświetleń: 32

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Jade w Piatek o 10:01 i tak wyglada ladowanie 46kW w Karlovac :( 8 slupkow i wkurzenie ze nie zjechalem na Ionity… wczesniej w Ototac niby mialo byc 90kW a szlo 76kW a bylem sam na 6 slupkach.
Nie no myślę że SuC w CRO to jakaś porażka, nastepnym razem będę się ładował na IONITY, jak tylko sobie założę konto :p

@krzyss ile leci na tych ładowarkach?

Piotr

Posiadacz elektryka
A pisałem żeby jechać na IONITY Otocac

MarcinEV

Posiadacz elektryka
ja dziś wracam z cro. Jadę nocą. Może jakoś to będzie na tych ładowarkach. W tą stronę tylko tesla. Bez kolejek. Do zobaczenia w PL za 1300 km.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie no myślę że SuC w CRO to jakaś porażka, nastepnym razem będę się ładował na IONITY, jak tylko sobie założę konto :p

@krzyss ile leci na tych ładowarkach?
Na ionity nie mialem mniej jak 120kW.