Planowanie trasy

Poldek

Fachowiec
Czasami jeżdżę z Wrocławia do Szczecina na trasie koło Zielonej góry jest ładowarka- ekoen nowy kisielin, która ma prędkość 150 kw.
Jest strefa dla gości(kod do wejścia na słupku) gdzie można się napić kawy podczas ładowania , nie są konieczne karty lojalnościowe.
oczywiście jest fakturomat...

Jutro chcę pojechać z Poznania do Sandomierza
może ktoś ma doświadczenie czy lepiej jechać przez Wiskitki , potem Radom supercharger czy przez lućmierz supercharger i Piotrków do Sandomierza.

Last edited:

Michal

Moderator
Dla mojej TM3LR 2021 ABRP pokazuje Lućmierz (17 min ładowania) -> Piotrków -> Kielce
Około 30 km mniej, a czas 7 minut krótszy niż przez Radom.

Poldek

Fachowiec
Podróż przez Poznań i lućmierz do Sandomierza

Podróż trwała ponad godzinę (40 plus 30min) dłużej niż wyznaczało to Google maps.

jadąc z zachodu Polski na wschód najlepiej chyba naładować się w Poznaniu na supercharger a potem w lućmierz.

Pojechaliśmy rzeczywiście przez Piotrków i Kielce, chociaż Google maps i nawigacja z Tesli wskazywała żeby jechać przez Radom.

Natomiast w drodze powrotnej naładowaliśmy się w lućmierzu a potem w
MOP Tulce
tam jest ładowarka Orlenu 100 kW trzeba wcześniej rozgrzać baterie wskazując Poznań supercharger i czas ładowania wynosił około 42 minuty z 11 do 88%

to na pewno jest krócej czasowo niż zjeżdżając z autostrady do Poznania na supercharger.

Michal

Moderator
To było tutaj i ten ktoś napisał, że ustawił SuC jako cel i dlatego bateria się podgrzewała ;)

Michal

Moderator

Michal

Moderator
Było by naprawdę ekstra! Dawno nie jeździłem w trasy i nie sprawdzałem tego ale jeśli dodali taką funkcjonalność, to naprawdę mega fajnie!