Plugsurfing - karta RFID - co robię źle?

Nikodem

Zadomawiam się
Chciałem skorzystać z promocji Plugsurfing na GreenWay i innych stacjach. Według informacji, na GreenWay należy używać karty RFID od Plugsurfing. Karta dotarła do mnie, zarejestrowałem ją w aplikacji Plugsurfing i wyświetla się jako aktywna, jednak nie działa na żadnej stacji.

Bez problemu ładuję z rabatami przez aplikację Plugsurfing na stacjach Elocity czy Noxo, ale karta nie działa nigdzie.

Gdzie może leżeć problem? Mam dwie hipotezy:
- Karta wydaje się aktywowana, ale podałem tylko jej numer, pomijając jakieś znaki poprzedzające. Chociaż wydaje mi się, że gdybym wprowadził nieprawidłowe dane, nie zostałaby aktywowana.
- Czy powinienem zarejestrować tę kartę również w aplikacji GreenWay lub innych aplikacjach? Może to jest źródło problemu?

Niestety Plugsurfing oferuje jedynie obsługę przez bota, nie ma możliwości kontaktu z rzeczywistym wsparciem technicznym.

Last edited:

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A co to za promocje? Sprawdziłem kilka stacji Ekoen inm Greenway przes Plugsurfing, i nie widzę żadnej promocji. Można filtrować w Plugsurfing po cenie PLN (u siebie widzę filtr po cenie EUR, ale w Polsce nic on nie filtruje).

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
1.35/kWh - w Elocity przykładowo. Noxo tak samo.
Elocity/NOXO AC faktycznie - ale wyżej wspomniany jest Ekoen i Greenway, a spradzając wywkowo kilka, nie znalazłem żadnej promocji.

Nikodem

Zadomawiam się
U mnie działa xD
Ja zamówiłem breloczek i wpisałem numer z tego breloczka w aplikacji. Miałem problem jedynie ze stacją Uniwaru w Gorzyczkach żeby odpalić tą kartą
na breloku miałeś sam numer tak? spróbuję usunąć i aktywować jeszcze raz kartę.

Nikodem

Zadomawiam się
Elocity/NOXO AC faktycznie - ale wyżej wspomniany jest Ekoen i Greenway, a spradzając wywkowo kilka, nie znalazłem żadnej promocji.
właśnie nie wiem czy się inni nie wycofali. był artykuł na głównej stronie o promocji i warunki chyba zmieniały się w trakcie. Może poszli za bardzo po bandzie oferując za wszystko 1.35zł.