Bartłomiej S
Posiadacz elektryka
Dużo osób może być ciekawych jak realnie wygląda ładowanie pojazdów elektrycznych. Czy w domu, w pracy, na trasie? A może Lidl przy osiedlu? Także proponuje aby każdy wrzucił tu statystyki ładowania pochodzące z aplikacji Tesli, Teslafii, Teslamate i innych systemów zbierających dane z pojazdu.
Jako pierwszy może zacznę.
1. Mieszkam w bloku, nie mam ładowarki w pobliżu
2. Głównie ładuje się w pracy, ładowarka 11kw zasilania z fotowoltaiki.
3. na SuC ładuje się głównie w trasie lub gdy zorientuje się, że musze gdzieś nagle jechać a nie podładowałem się w pracy.
Osobiście dla mnie ładowanie to sama przyjemność. Darmowe uzupełnianie baterii w pracy. Najczęściej jeżdżę z Radomia do Nowego Sącza, gdzie u teściów z zwykłego gniazdka 230V uzupełniam energie przez weekend.
Wypady na SuC to żaden problem, gdyż zawsze odpalimy z żoną Netflixa lub zahaczymy po drodze po jakieś jedzonko na wynos.
PS. Kategoria "Inne" to w 80% ładowanie u teściów, również z fotowoltaika. W aplikacji mam tam wpisany klasyczny koszt 0.82gr choć nie kosztuje mnie to nic.
Przebieg z tego okresu 30 084 km. W niecałe 10 miesięcy.

Jako pierwszy może zacznę.
1. Mieszkam w bloku, nie mam ładowarki w pobliżu
2. Głównie ładuje się w pracy, ładowarka 11kw zasilania z fotowoltaiki.
3. na SuC ładuje się głównie w trasie lub gdy zorientuje się, że musze gdzieś nagle jechać a nie podładowałem się w pracy.
Osobiście dla mnie ładowanie to sama przyjemność. Darmowe uzupełnianie baterii w pracy. Najczęściej jeżdżę z Radomia do Nowego Sącza, gdzie u teściów z zwykłego gniazdka 230V uzupełniam energie przez weekend.
Wypady na SuC to żaden problem, gdyż zawsze odpalimy z żoną Netflixa lub zahaczymy po drodze po jakieś jedzonko na wynos.
PS. Kategoria "Inne" to w 80% ładowanie u teściów, również z fotowoltaika. W aplikacji mam tam wpisany klasyczny koszt 0.82gr choć nie kosztuje mnie to nic.
Przebieg z tego okresu 30 084 km. W niecałe 10 miesięcy.

Last edited: