Podstawowy model 244.990 - kolejna podwyżka

Bartosz

Pionier e-mobilności
A to gdzies opisane. ?
Kurde minal rok i mam 35kkm na budziku :)
Jak zwykle, niemieckie fora.

"Hallo in die Runde, das geschilderte Problem tritt bei mir seit 3 Wochen und ca. 40.000 km auf, EZ 06/19. Sitze gerade im SeC Nürnberg, Terminvereinbarung etc. alles prima. Da nach Selbstzahlerkosten gefragt wurde: der Kostenvoranschlag für den Austausch des oberen Querlenkers belief sich auf ca. 470 € brutto. Aussage vom SeC: Querlenker sind eigentlich Verschleissteile und fallen nicht unter die Garantie, aber aus Kulanz wird bis 50.000 km über Garantie abgewickelt."

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Jak zwykle, niemieckie fora.

"Hallo in die Runde, das geschilderte Problem tritt bei mir seit 3 Wochen und ca. 40.000 km auf, EZ 06/19. Sitze gerade im SeC Nürnberg, Terminvereinbarung etc. alles prima. Da nach Selbstzahlerkosten gefragt wurde: der Kostenvoranschlag für den Austausch des oberen Querlenkers belief sich auf ca. 470 € brutto. Aussage vom SeC: Querlenker sind eigentlich Verschleissteile und fallen nicht unter die Garantie, aber aus Kulanz wird bis 50.000 km über Garantie abgewickelt."
No to ładnie, ja zgłaszałem swoje stuki ale serwis "nie był w stanie odtworzyć" i Pani Olga powiedziała żeby się nie przejmować bo jeżeli już będą zauważalne to jest gwarancją. Zapytałem czy do 4 lat tak jak gwarancja na całość i bez ograniczeń przebiegu i dostałem potwierdzenie. Widocznie trzeba brać takie zapewnienia na piśmie, bo zgodnie z powyższym forum tak nie jest.

cooler

Pionier e-mobilności
Bo w Passacie miałeś proste zawieszenie a tutaj masz już wielowahacz. Jak będziesz zmieniał koła zobacz sobie ile tam jest elementów.
Passat B5FL miał z przodu wielowahacz. I ten wytrzymał w całości ponad 250 tys km.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
No to ładnie, ja zgłaszałem swoje stuki ale serwis "nie był w stanie odtworzyć" i Pani Olga powiedziała żeby się nie przejmować bo jeżeli już będą zauważalne to jest gwarancją. Zapytałem czy do 4 lat tak jak gwarancja na całość i bez ograniczeń przebiegu i dostałem potwierdzenie. Widocznie trzeba brać takie zapewnienia na piśmie, bo zgodnie z powyższym forum tak nie jest.
Jaki masz przebieg? U mnie stukało od początku, wymienili amortyzator i pprócz tego że koło odpadło to nie pomogło :) Znajdź mechanika i niech podokręca śruby mocujące wahacze do belki przedniej. U mnie pomogło.

krzyss

Pionier e-mobilności
Kurde nie spotkalem sie jeszcze zeby gdzies w nowym aucie zawieszenie sie sypalo przed przekroczeniem 100kkm… na razie u siebie nic nie slysze ale zaczne bardziej nadstawiac ucho, albo skocze na szarpaki zeby sprawdzili.

cooler

Pionier e-mobilności
Jaki masz przebieg? U mnie stukało od początku, wymienili amortyzator i pprócz tego że koło odpadło to nie pomogło :) Znajdź mechanika i niech podokręca śruby mocujące wahacze do belki przedniej. U mnie pomogło.
Przebieg 24 tys km. Pewnie tak zrobię, pojadę gdzieś i podokręcam. Słyszę stuki już od jakiś 5k km.

ELuk

Pionier e-mobilności
U mnie nic nie stuka, ustawiałem zbieżność w pierwszym tygodniu eksploatacji i luzów nie było.
Stresują mnie jednak te Wasze informacje.
Teraz mam 22 tys km przebiegu i chyba podjadę do mojego zaprzyjaźnionego mechanika żeby sprawdził.