Podwyżki cen MME 2022

Cav

Pionier e-mobilności
Wprost przeciwnie. Pamiętaj, że Ioniq 5 pod względem zasięgu odpowiada Mach-E z małą baterią. Po dorzuceniu wszystkiego tego co w Mach-E mam w standardzie Ioniq 5 wcale nie wychodził tak atrakcyjnie cenowo. Ba - w mojej konfiguracji wychodził drożej niż Mach-E.
A potem wchodziły rabaty.
Ale tylko w hyundaiu lub arvalu......

ATnet

Posiadacz elektryka
W fordzie nie dawali opustów więc ich olałem, IONIC5 czy EV6 na full wypasie wychodziło 250K a Ford 300 więc widzę istotną różnice. Gorzej w cenie 286K mogłem wycyganić na maxa BMW iX3. Ford jest drogi zupełnie bez sensu.

vwir

Pionier e-mobilności
No - tylko ioniq 'na full wypasie' ma zasięg taki jak ford z małą baterią. Więc porównanie kompletnie od czapy. Ford z małą baterią 'na full wypasie' kosztuje właśnie w okolicach 250-260tys...

hitchhiker

Zadomawiam się
Zabawne jest nie kupić auta „bo nie dawali upustów” :) takich klientów najbardziej lubiłem jak pracowałem w handlu, bo wiadomo było, że łatwiej im sprzedac gorszy produkt w wyższej cenie przedstawiając jak duży rabat dostali :)

ATnet

Posiadacz elektryka
Każdy ma swoją taktykę, ja ponieważ regularnie wymieniam auta co 3-5 lat widzę to inaczej. Ale każdy inaczej szanuje swoje pieniążki. Wiem tylko jedno za chwilę jak się uspokoi rynek to znowu wrócą opusty, a te były w markach niemieckich nawet po 25%. Więc nagrzewanie się przepłacanie nie ma sensu. Radzę daleko posunięty spokój, zwłaszcza że nowy Przewał PISu zmusi wielu do przejścia na ryczałt co spowoduje totalny zastój w zakupach czegokolwiek.