Pojawiły się ceny części w katalogu Tesli

cooler

Pionier e-mobilności
Jakieś schematy czy rysunki są tam dostępne? Potrzebuję zaczep od maski frunka który który wchodzi w zamek.
Są i to bardzo szczegółowo rozpisane plus jak wybierasz to dodatkowo potrzebne rzeczy np do montarzu się pokazują. Rysunki można powiększać itp.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Nie mam pojęcia, proponuję kupić i rozebrać wtedy będzie wiadomo :).

Ciekawe czy można sobie taką zamówić i podpiąć jako bank energii. Może wyjść taniej niż gotowa.
Podpiąć może nie ale widziałem na yt filmy jak ludzie przerabiają baterie Tesli na banki energii. Z tym, że to co widziałem wymagało rozebrania baterii, wyciągnięcia ogniw no i zbudowania BMSa.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Jakoś tak u mnie to cienko i skąpo z Xsem
Dlaczego skąpo, wydaje się że wszystko jest, bateria 95kWh netto kosztuje 95tys netto;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Szukam tej plastikowej klapki zasłaniającej gniazdo haka.
Chcę oryginalną tak zrobić aby gdy założę hak zasłaniała tą dziurę.
Nie wiem czy tam zakładałeś? Jest tam śliczna przestrzeń na wszelki syf , którzy moze się dostać gdyby jeździło się dużo z założonym hakiem .
Te kombinacje moje to wynik jak zwykle potrzeby grzebania :)

Ad bateria, to u mnie procentowo taniej wychodzi. Gdybym kupił 5 miesiecy później samochód, miałabym ją za darmo ....brutto :)

cooler

Pionier e-mobilności
Szukam tej plastikowej klapki zasłaniającej gniazdo haka.
Chcę oryginalną tak zrobić aby gdy założę hak zasłaniała tą dziurę.
Nie wiem czy tam zakładałeś? Jest tam śliczna przestrzeń na wszelki syf , którzy moze się dostać gdyby jeździło się dużo z założonym hakiem .
Te kombinacje moje to wynik jak zwykle potrzeby grzebania :)

Ad bateria, to u mnie procentowo taniej wychodzi. Gdybym kupił 5 miesiecy później samochód, miałabym ją za darmo ....brutto :)
Z tym hakiem jest problem taki, że syf się dostaje tam także od wewnątrz. Kiedy nie zdejmowałem tej klapki, to nawet gdy auto z zewnątrz było suche, to z tej klapki się wylewała woda z błotem.
Jak jadę z hakiem to biorę taka mocną grubą tasmę i oklejam ta dziurę dookoła tak że wystaje tylko hak i przejściówka 13pin na 7.
Klapkę oryginalną zgubiłem, bo trzeba po założeniu przekręcić te śrubki, a nie pamiętałem w jakiej pozycji to się blokuje, na AliExpress kupiłem drugą za 55pln z przesyłką, w ciągu paru dni była. W Tesli kosztuje chyba 70pln (albo i mniej) plus 100pln przesyłka i nie wiem czy nie szła by dłużej, znając bałagan jaki jest w Ząbkach

Bronek

Pionier e-mobilności
Byl filmik znanego yuotubera z Kanady chyba albo północy USA gdzie dojeżdżał do domu leśną drogą .To potem z pod tych osłon wygrzebał "tonę" piachu.
Ja u siebie w X sprawdzilem i jest OK ale potencjanie gdybym chciał jeździć z hakiem , tak na wszelki wypadek jako oslona na "kangury" np, to tam się syfu nazbiera. (Zrobilem erzatz) Ale chcę to zrobić na orginale.
Coś za coś.
Amerykańskie auta z racji innego podejscia tamtejszych właścicieli , którzy cenią pic z daleka jak Las Vegas tylko nocą, to wiele rozwiązań jest jw.
Fura za ponad pół bańki a hak mam typowy , nawet ręcznie nie składany .
Oni po prostu na to nie wpadli.
Jak na wiele rzeczy , dlatego tyle zmian

Last edited:

Michal

Moderator
Byl filmik znanego yuotubera z Kanady chyba albo północy USA gdzie dojeżdżał do domu leśną drogą .To podem z pod tych osłon wygrzebał "tonę" piachu.
Ja u siebie w X sprawdzilem i jest OK ale potencjanie gdybym chciał jeździć z hakiem , tak na wszelki wypadek jako oslona na "kangury" np, to tam się syfu nazbiera. (Zrobilem erzatz) Ale chcę to zrobić na orginale.
Coś za coś.
Amerykańskie auta z racji innego podejscia tamtejszych właścicieli , którzy cenią pic z daleka jak Las Vegas tylko nocą, to wiele rozwiązań jest jw.
Fura za ponad pół bańki a hak mam typowy , nawet ręcznie nie składany .
Oni po prostu na to nie wpadli.
Jak na wiele rzeczy , dlatego tyle zmian
Diety Tesla na YT, i nie z Kanady, tylko z USA Michigan ;)