Pojazd "szarpie" przy ruszaniu

Kwasiel

Nowy na Forum
To dopiero poczatek… wymienia i nic to nie da. Probowales serwis w Radomiu u patryka ? Wydasz duzo w aso a nic Ci to nie da…
właśnie dostałem odpowiedź na moje pytanie, czy znają przyczynę itd. i chyba nie jest dobrze :D
info od ASO:
"Tak jak pisałem wcześniej, w wyniku przeprowadzonej diagnostyki zakwalifikowano do wymiany element wykonawczy blokady wybieraka parkowania.

Dopiero po jego wymianie wiadomo będzie czy reszta podzespołów działa prawidłowo. Auto wygenerowało szereg błędów, które mogą być skutkiem wspomnianej awarii.
"
omg

A do tego Patryka nie dzwoniłem. Jak wspominałem nie znam żadnych serwisów :-(, w ciemno trudno mi celować. Tu rozumiem, że jest on względnie zaufany?

edit. w serwisie Patryka umówiłem się na drugą połowę lipca :-( a tymczasem czekam na to co zrobi ASO - zakładając, że część to ~1000PLN do tego wiązki elektryczne pewnie ze 300PLN, robocizna pewnie z 600PLN + tzw. diagnostyka u nich 450PLN to ASO kasuje mnie tu nadmiarowo ok 1500PLN :-/

Last edited:

LPGczyEV

Zadomawiam się
jeden z forumowiczów wymieniał OBC w corsie-e w Celestynowie, to chyba masz niedaleko
Dobrze jakbys miał te wyniki z diagnostyki z ASO, jadąc do innego serwisu.
czy jest opcja żebyś to nagrał, to szarpanie? to dość nietypowa usterka w EV

Kwasiel

Nowy na Forum
jeden z forumowiczów wymieniał OBC w corsie-e w Celestynowie, to chyba masz niedaleko
Dobrze jakbys miał te wyniki z diagnostyki z ASO, jadąc do innego serwisu.
czy jest opcja żebyś to nagrał, to szarpanie? to dość nietypowa usterka w EV
Jak pisałem wyżej: Na razie zostaje w ASO. Zobacze czy pomoże czy nie. Jak będę się już od nich zbierał to zgarnę wszystko co maja. W końcu zapłaciłem (zapłacę).
Usterki nie nagram bo nie jest to powtarzalne za każdym razem. Czasem na odcinku 5km “gaśnięcie” wystąpi dwa razy. Czasem wcale przez parę dni. Jednakże to jest zachowanie tak jakby silnik gasła przy ruszaniu ze zbyt wysokiego biegu w spalinowym.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Jak pisałem wyżej: Na razie zostaje w ASO. Zobacze czy pomoże czy nie. Jak będę się już od nich zbierał to zgarnę wszystko co maja. W końcu zapłaciłem (zapłacę).
Jak uważasz z tym ASO, jeśli nie rozdłubali auta to pojechałbym na drugą diagnostykę, do kogoś kto się specjalizuje w EV.
edit. w serwisie Patryka umówiłem się na drugą połowę lipca :-( a tymczasem czekam na to co zrobi ASO - zakładając, że część to ~1000PLN do tego wiązki elektryczne pewnie ze 300PLN, robocizna pewnie z 600PLN + tzw. diagnostyka u nich 450PLN to ASO kasuje mnie tu nadmiarowo ok 1500PLN :-/
nauka kosztuje:D temu co wie jak to zrobić zajęłoby to pewnie 2 roboczogodziny a że muszą się poduczyć znaleźć serwisówkę to roboczogodziny lecą:D