Polerowanie szyby przedniej?

Nikodem

Zadomawiam się
Wczoraj przejeżdżałem obok jakichś robót drogowych, usłyszałem kilka kamyczków ale w życiu bym nie pomyślał, że jeden z nich wpadnie pod wycieraczkę. Efek - trudny do złapania na zdjęciu ale mam dwie takie rysy po szybie, jedna na prawdę dość głęboka.
Polecacie kogoś w Warszawie? Takie rzeczy się w ogóle robi? Rysa oczywiście nie do "odwidzenia".

Samochód w leasingu, Vehis z pełnym ubezpieczeniem w pakiecie na 3 lata wrzuconym w miesięczne raty.

Attachments

• szyba.jpeg
    szyba.jpeg
    820,9 KB · Liczba wyświetleń: 38

Nikodem

Zadomawiam się
wlasnie mieszane opinie na google mnie skłoniły by zapytać bo:
- okazuje się że lepiej by było jakbym tym kamieniem dostał w szybę i miał odprysk niż rysę :)
- każdy warsztat klei szyby, nikt nie poleruje lub polerujących jest mało
- ponoć polerowanie to zawsze kłopot bo "robią się soczewki", ktoś "musi być dobry" itp
- ci co reklamują się jako polerujący to zazwyczaj mają też bardzo, bardzo mieszane opinie

danielm

Pionier e-mobilności
wlasnie mieszane opinie na google mnie skłoniły by zapytać bo:
- okazuje się że lepiej by było jakbym tym kamieniem dostał w szybę i miał odprysk niż rysę :)
- każdy warsztat klei szyby, nikt nie poleruje lub polerujących jest mało
- ponoć polerowanie to zawsze kłopot bo "robią się soczewki", ktoś "musi być dobry" itp
- ci co reklamują się jako polerujący to zazwyczaj mają też bardzo, bardzo mieszane opinie
zgaduje że jest tak jak z wulkanizacją, woleliby wymienić ci szybe na nową i zarobić na tym kilka tyś niż polerować za kilkaset zł z niską gwarancją sukcesu

ClassicGOD

Leaf on the wind
Nie mam nikogo do polecenia ale ADBL ma w ofercie pastę polerską do szyb samochodowych Glass Polish wraz z kostką do manualnego polerowania szyb wyjdzie ci < 80pln jak chcesz spróbować własnych sił. Zależy jak duża rysa to może zejdzie.

Jak chcesz powalczyć mocniej to polerkę rotacyjną dostaniesz w Lidlu za 180pln, zestaw padów za kolejne chyba 35. Tutoriale jak polerować szyby są na YT.

Więc za 80-300pln i wieczór zabawy jest spora szansa że poprawisz sytuację a może i rozwiążesz całkowicie.

O polerowanie szyby możesz też popytać u detailerów samochodowych nie tylko w warsztatach.

Last edited: