TESLA 3 pobór prądu na postoju

daniel

Señor Meme Officer
Przetestowałem to tej zimy na Model 3 Highland i zużyłem 5% baterii, auto pod plandeka bez wartownika itp., gdzie temperatury wahały się między od -10 do +5.
Przez noc? Przez ile czasu?

Makmak

Tesla 3 highland
To całkowite dobowe zużycie na postoju z włączonym wartownikiem muszę liczyć na około 6kWh?
Hej..ja odebrałem TM3 HL w czwartek…włączyłem tryb wartownika i po zaparkowaniu wczoraj około godziny 15.30 mialem 35% baterii dzisiaj o godzinie 13.30 mam 26% 🫣🤦🏻 jestem w szoku jak duże jest zużycie na postoju z trybem wartownika…temperatura około 14 stopni

krzyss

Pionier e-mobilności
Hej..ja odebrałem TM3 HL w czwartek…włączyłem tryb wartownika i po zaparkowaniu wczoraj około godziny 15.30 mialem 35% baterii dzisiaj o godzinie 13.30 mam 26% 🫣🤦🏻 jestem w szoku jak duże jest zużycie na postoju z trybem wartownika…temperatura około 14 stopni
To zalezy. Czasem mniej czasem wiecej ale jest to mniej. Jednak liczyc trzeba okolo 1kWh na 4h-5h.

Masta20PL

Zadomawiam się
jaki macie tip jak macie blisko domu zaparkowane auto? Bluetooth w tel nie chce wyłączać bo mam podpięty zegarek. Chyba jak chodzę sobie po domu to co chwile wybudzam auto...

inter

Pionier e-mobilności
A akcesorium w menu USB włączone?

daniel

Señor Meme Officer
jaki macie tip jak macie blisko domu zaparkowane auto? Bluetooth w tel nie chce wyłączać bo mam podpięty zegarek. Chyba jak chodzę sobie po domu to co chwile wybudzam auto...
Ja mam włączony BT, a auto śpi. Ale w aplikacji mi ciągle miga połączony-rozłączony. Dlatego nie mogę mieć powiadomień z Tesli na smartbandzie, bo szału można było dostać jak co chwilę przychodziło powiadomienie.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Masta20PL W moim(Android) wysatrczy ubić powiadomienie od aplikacji Tesli i telefon staje sie niewidoczny dla samochodu, co mnie akurat wkurza bo od czasu do czasu mi się zamyka.

facet

Fachowiec
Ja mam włączony BT, a auto śpi. Ale w aplikacji mi ciągle miga połączony-rozłączony. Dlatego nie mogę mieć powiadomień z Tesli na smartbandzie, bo szału można było dostać jak co chwilę przychodziło powiadomienie.
ten typ powiadomien mozesz wylaczyc w andku, nie bedzie powiadamiał połączony-rozlączony