Ponaglenia Tesla

Mike_74

Zadomawiam się
Wczoraj otrzymałem telefon z Tesla Warszawa o terminie odbioru pojazdu, jeśli nie zadeklaruję terminu odbioru w ciągu 7 dni przepada rezerwacja. Możliwości załatwienia dofinansowania powstały dopiero co i jeszcze nie mam leasingu a tu taki komunikat. Miało być na czerwiec a tu w kwietniu karzą zabierać

danielm

Pionier e-mobilności
Wczoraj otrzymałem telefon z Tesla Warszawa o terminie odbioru pojazdu, jeśli nie zadeklaruję terminu odbioru w ciągu 7 dni przepada rezerwacja. Możliwości załatwienia dofinansowania powstały dopiero co i jeszcze nie mam leasingu a tu taki komunikat. Miało być na czerwiec a tu w kwietniu karzą zabierać
to w sumie nowość bo tesla zawsze czyściła plac na koniec kwartału czyli do końca czerwca. możesz przełożyć na kolejny transport, ale naciski na szybki odbiór to w tesli norma. Znajomy 3 tyg temu zamówił model Y z odbiorem na lipiec. odebrał tydzień temu :)

Mike_74

Zadomawiam się
to w sumie nowość bo tesla zawsze czyściła plac na koniec kwartału czyli do końca czerwca. możesz przełożyć na kolejny transport, ale naciski na szybki odbiór to w tesli norma. Znajomy 3 tyg temu zamówił model Y z odbiorem na lipiec. odebrał tydzień temu :)
Nie mogę bo nastąpi przeliczenie zamówienia i będzie nowa cena.

danielm

Pionier e-mobilności
Nie mogę bo nastąpi przeliczenie zamówienia i będzie nowa cena.
no coś się pozmieniało bo podnieśli cene rezerwacji i z reguły odbiory były na koniec kwartału. czuje plage spekulantów którzy masowo zamawiają auta i ich nie odbierają, i takim jak ty dostało się przy okazji

ELuk

Pionier e-mobilności
W DE aktualnie 250€ za rezerwację, a wydawało mi się, że było mniej, więc też zwyżka.
Spekulacja rezerwacjami to chyba nie tylko polski problem Tesli.

danielm

Pionier e-mobilności
W DE aktualnie 250€ za rezerwację, a wydawało mi się, że było mniej, więc też zwyżka.
Spekulacja rezerwacjami to chyba nie tylko polski problem Tesli.
ja absolutnie nie mówię że to problem w PL, raczej jakaś zmiana polityki firmy. to korporacja więc nikt tam niczego nie robi na swoje widzimisie tylko mają procedurę

solik

Pionier e-mobilności