Ponaglenia Tesla

krzyss

Pionier e-mobilności
Wczoraj otrzymałem telefon z Tesla Warszawa o terminie odbioru pojazdu, jeśli nie zadeklaruję terminu odbioru w ciągu 7 dni przepada rezerwacja. Możliwości załatwienia dofinansowania powstały dopiero co i jeszcze nie mam leasingu a tu taki komunikat. Miało być na czerwiec a tu w kwietniu karzą zabierać
No to odbierz, tylko im odposz ze w przypadku nie dostarczenia auta w kwietniu prosisz o rekompensate w wysokosci 20000€.
Nie wiem co zamowiles, ale TM3 nie dostaniesz w kwietniu :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Dlatego pisałem że to sprytny sposób na wypowiedzenie umowy i sprzedanie stoku za lepsze $. A pisać możesz ile chcesz :) oni nasze pisma i tak mają w poważaniu...
No tak jest, bronia sie przed spekulantami. Ale ja bym jawnie deklarowal odbior :)

nnnnn

Pionier e-mobilności
A co jest napisane w umowie rezerwacyjnej? Rozumiem że jest zapis że tesla może dostarczyć kiedy chce i przesuwać termin dalej ale jak już się zdecydują to ty masz 7 dni na odbiór?

dawson

Fachowiec
W DE aktualnie 250€ za rezerwację, a wydawało mi się, że było mniej, więc też zwyżka.
Spekulacja rezerwacjami to chyba nie tylko polski problem Tesli.

W styczniu płaciłem 100euro.
Mi zmienili na marzec 2022 , napisałem że nie chce teraz i bez problemu odłożyli na maj. Do tego zmieniłem LR na SR z odbiorem na maj 2022 gdzie nowo zamawiane były na dużo późniejsze terminy (IV kwartał , chyba ...)

Mike_74

Zadomawiam się
A co jest napisane w umowie rezerwacyjnej? Rozumiem że jest zapis że tesla może dostarczyć kiedy chce i przesuwać termin dalej ale jak już się zdecydują to ty masz 7 dni na odbiór?
Tel. wypowiedź " Z uwagi na drastyczny wzrost cen firma tesla nie może sobie pozwolić na przesuwanie terminu......." całości nie przutoczę bo nie pamiętam.