Porównanie opłat

wxwx78

Fachowiec
Hej

Zrobiłem takie zestawienie: https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=89E8FE8DA6A85410!2387937&authkey=!AGdqwfPKYcEJYKM

Ceny w PLN. BP i DKV nie pokazują ceny w aplikacji, bez posiadania karty.

Kartę BP mam od niedawna i używam,, ale zobaczę jak długo. Wziąłem ze względu na obsługę Nexcity, ale po odebraniu karty, okazało się że ceny dla Nexcity są 2 x wyższe. Opłata za karte to 1% od transakcji. Faktura za transakcje jest z PL ; z opłatą za kartę z Niemiec (VAT Reverse Charge).
Kartę DKV zamówiłem i czekam, ale już w aplikacji pojawiły mi się ceny ; jeszcze się nie ładowałem. Karta jest za 25 zł , ale dostalem ją "w promocji" za 0 zł (z 6 zł przekreślone).
Z Shell czekam aż się odezwą z umową (w apce nie przechodzi walidacja bo mam JDG) ale ceny w apce może zobaczyć każdy. Karta to 2 PLN lub 4 PLN za miesiąc (zależy jaki poziom rabatu potrzebny jest na, klasyczne, paliwa).

Finalnie planuję zostać z 1 (maksymalnie 2) operatorami karty paliwowej. Okaże się jak poużywam.

wxwx78

Fachowiec
Zaktualizowałem wpisy. Dostałem fakturę z DKV i z ceny brutto w apce zrobiło się netto + VAT. Niemiecki VATID a wiec reverse charge. Cenowo zaczęło więc to wychodzić podobnie jak BP.