Porshe Taycan w płomieniach

p0li

Pionier e-mobilności
żeby nie było że tylko tesle się palą

jeśli tak jak opisują auto stanęło natychmiast w płomieniach ciekawe czy to był zapłon ogniw czy zmowu coś z tym gównianym R1234yf

Michal

Moderator
Mało widać na tym filmie, ale pali się tylko tył auta i strażacy też gaszą tylko właśnie tył i to z bardzo bliska.
Moim zdaniem to nie był w ogóle Tycan, tylko jakiś ICE z silnikiem z tyłu :p

Michal

Moderator
Tycan chyba nie ma aż takiej ściętej dupy, zę aż wygląda na wklęsłą tylną szybę...

1663680955561.png

1663680998975.png

p0li

Pionier e-mobilności
ty byś się do rządu nadawał
chińska agencja pisze ze zapalił się porsche a nasz Michał przekonuje że to skoda 105 :ROFLMAO:

Robsonics

Posiadacz elektryka
Mało widać na tym filmie, ale pali się tylko tył auta i strażacy też gaszą tylko właśnie tył i to z bardzo bliska.
Moim zdaniem to nie był w ogóle Tycan, tylko jakiś ICE z silnikiem z tyłu :p
Po sylwetce i migających kierunkowskazach z przodu wygląda mi to na Porsche 911 serii 997... nagranie bardzo nie wyraźne, ale Taycan ma mniejszy kierunkowskaz przy błotniku i nie szerokiego zachodzącego na bok kierunkowskazu na przednim zderzaku. Do tego ma inny kształt błotnika i reflektora z przodu.

Attachments

• Screenshot_20220920-153405_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220920-153405_Samsung Internet.jpg
    531 KB · Liczba wyświetleń: 47
  • Screenshot_20220920-153603_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220920-153603_Samsung Internet.jpg
    573,3 KB · Liczba wyświetleń: 66
Last edited:

Michal

Moderator
No przecież widzisz jakie ma proste słupki C/D - to kompletnie inne auto.
911 997 ma chyba trochę za długi przód (dziób jak u kaczki), ale tył jest właśnie taki płaski:
1663681759155.png

Chińskiej agencji prasowej będę wierzył, bo przecież w takich agencjach pracują ludzie znający się na EV... Proszę Cię :p
Ja mam Porshe w dupie i nie wiem nawet jak one za bardzo wyglądają, ale nawet ja widzę, że to inne auto ;)

p0li

Pionier e-mobilności
Po sylwetce i migających kierunkowskazach z przodu wygląda mi to na Porsche 911 serii 997... nagranie bardzo nie wyraźne, ale Taycan ma mniejszy kierunkowskaz przy błotniku i nie szerokiego zachodzącego na bok kierunkowskazu na przednim zderzaku. Do tego ma inny kształt błotnika i reflektora z przodu.
a w 3 minucie słychać strzały..... :rolleyes: