Powłoka ceramiczna

krzyss

Pionier e-mobilności
A nie wiem czy to samo, nie moja nie byla specjalnie wybierana, kupilem na próbę jedną butelkę i zrobilem najpierw jeden błotnik. A ze mi sie spodobało to potem zrobiłem całe auto. Rok się trzymało, a potem sprzedalem samochod. Z powłoką też troche zamieszania bo na myjkach recznych nie nalezy uzywac trybu mycia, a tylko spłukiwania.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja myję pianą i normalnie. Jade szczotą po tej pianie. M/w 1x 2x w miesiącu, bo mi żona każe
Procedura : 2 zł spłukanie ; 2 zł piana- inny pistolet - szczota, bez nie g.. no da ta piana czy inny szampon;
6 zł spłukanie >tzw konserwacja lakieru >tzw nabłyszczanie

IMG_20200521_084647.jpg
;-(

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
A nie wiem czy to samo, nie moja nie byla specjalnie wybierana, kupilem na próbę jedną butelkę i zrobilem najpierw jeden błotnik. A ze mi sie spodobało to potem zrobiłem całe auto.
Robiłeś wcześniej jakiś zabawy w rodzaju korekty lakieru?
Jakieś bardziej normalne przygotowania, glinkowania itd?

Bo podzwoniłem w kilka miejsc i faktycznie, nikt nie chce bez tego powłoki ceramicznej zrobić.
A to praktycznie podwaja koszty.

Giacomo

Fachowiec
To ile Bronek zaplacil to na polskie warunki uwazam lekkie przegiecie . U mnie w Pretorian Car care czyli pierwsza liga detailingu musze tyle samo zaplacic czyli ok . 1000 Fr. Ale kto bogatemu zabroni ;) . Ale ze sam to umiem , to zrobilem to samodzielnie . dokladnie - do nalozenia powloki ceramicznej trzeba auto przygotowac: umyc , pozbyc sie smoly , czastek metali , i odtluscic . zajelo mi to praktycznie cala sobote wlacznie z polozeniem ceramiki na blachy i szyby ( dach ) . Po tym zostawilem auto jeszcze na cala niedziele w garazu. Ale warto , nie jest to bardzo skomplikowane . troche wprawy . Dla mnie najtrudniejsze byly felgi , bo ta ceramika jest taka troche ciagnaca i ciezko bylo wyczuc moment polerowania ,. Ale szyby i blachy to dziecinada . Ceramike kupilem Drexlera - jest bardzo dobra .

Bronek

Pionier e-mobilności
U nas nie jest taniej, te czasy się pomalutku kończą. To i tak nie drogo. Zrobili też środek auta .
Tydzień prawie walczyli. Wiadomo Tesla. Nikt nie twierdzi, że to jest skomplikowane ale są czynności, których nie lubię robić w tym oprócz mycia i pucowania auta jest też koszenie trawy, żywopłotów i malowanie.
Przecież do tego nie trzeba magisterium?
A co najważniejsze odebrałem nowe wypicowane auto!!!! Teraz takie nie jest, nie było czyszczone w środku od nowości ;-(.

Giacomo

Fachowiec
U nas nie jest taniej, te czasy się pomalutku kończą. To i tak nie drogo. Zrobili też środek auta .
Tydzień prawie walczyli. Wiadomo Tesla. Nikt nie twierdzi, że to jest skomplikowane ale są czynności, których nie lubię robić w tym oprócz mycia i pucowania auta jest też koszenie trawy, żywopłotów i malowanie.
Przecież do tego nie trzeba magisterium?
A co najważniejsze odebrałem nowe wypicowane auto!!!! Teraz takie nie jest, nie było czyszczone w środku od nowości ;-(.
Bronek , to nic do Ciebie , bron Panie B. . ale co oni tydzien robili - impreze z laskami przy mega aucie :) ? No to nic dziwnego , ze tyle policzyli . No chyba , ze poprawiali Ci jeszcze lakier , ale to i tak za dlugo - max. 1-2 dni. dla 1 osoby . Patrz : https://www.facebook.com/pretoriancarcare
Chlopak ( rodak ) wykonywal glownie detailing dla Tesli ( pracowal dla nich ) a teraz robi praktycznie wszystkie marki .

Bronek

Pionier e-mobilności
Bronek , to nic do Ciebie , bron Panie B. . ale co oni tydzien robili - impreze z laskami przy mega aucie :) ? No to nic dziwnego , ze tyle policzyli . No chyba , ze poprawiali Ci jeszcze lakier , ale to i tak za dlugo - max. 1-2 dni. dla 1 osoby . Patrz : https://www.facebook.com/pretoriancarcare
Chlopak ( rodak ) wykonywal glownie detailing dla Tesli ( pracowal dla nich ) a teraz robi praktycznie wszystkie marki .
;-) 5 dni chyba.
!. Jak przywieźli ( Pośrednik) .... to chłopaki musieli się pewnie przejechać?
Umyli., A jak umyli to musieli wyszyć.

A ich czterech tylko i kilka samochpdów na hali - wskoczyłem w kolejkę.
Po takim zabiegu ponoć musi sobie postać chwilkę i ileś tam dni nie powinno się myć. Takie pierdalamento. Fizycznie chyba dwa dni im zajęło

To jest tak jak z facetem co przyszedł kiedyś do mnie TV naprawić.
Wymienił kondensator za 3 zł i siedzi i siedzi i siedzi.... nawet odkurzył telewizor Jeszce kinekopowy był.
To się pytam : Panie Szyszka ( tak uny się zwał), co Pan tam tak siedzisz po próżnicy, jak wiem, że robota zrobiona?
A On : "Panie Darku 120 zł się należy, toż nie mogę za taką kasę zrobić tego w 5 minut? Klient na ogół nie rozumie dlaczego tyle za tyle .

Ja rozumiem za to, że On wie co wymienić, ruszył tyłek przyjechał i za to, że mi się nie chce a on płaci podatki ( chyba) .

Giacomo

Fachowiec
;-) 5 dni chyba.
!. Jak przywieźli ( Pośrednik) .... to chłopaki musieli się pewnie przejechać?
Umyli., A jak umyli to musieli wyszyć.

A ich czterech tylko i kilka samochpdów na hali - wskoczyłem w kolejkę.
Po takim zabiegu ponoć musi sobie postać chwilkę i ileś tam dni nie powinno się myć. Takie pierdalamento. Fizycznie chyba dwa dni im zajęło

To jest tak jak z facetem co przyszedł kiedyś do mnie TV naprawić.
Wymienił kondensator za 3 zł i siedzi i siedzi i siedzi.... nawet odkurzył telewizor Jeszce kinekopowy był.
To się pytam : Panie Szyszka ( tak uny się zwał), co Pan tam tak siedzisz po próżnicy, jak wiem, że robota zrobiona?
A On : "Panie Darku 120 zł się należy, toż nie mogę za taką kasę zrobić tego w 5 minut? Klient na ogół nie rozumie dlaczego tyle za tyle .

Ja rozumiem za to, że On wie co wymienić, ruszył tyłek przyjechał i za to, że mi się nie chce a on płaci podatki ( chyba) .
Pamietam , facet jezdzil rowerem i ostrzyl noze , jak podjezdzal to stukal w jakis metalowy beben , wszyscy chcieli noze ostrzyc :) , mial swoj cennik , i nikt nie narzekal , a teraz pojdzie sie do sklepu albo online kupi "chinskie" badziewie i po paru tygodniach trzeba kupic nowe ... stare dobre czasy

Bronek

Pionier e-mobilności
To z czasów patelni kupwanej od Cyganów.
Ale z czasów bliższych były : naprawa zapalniczek, wstawianie zaworków, repasacja pończoch i obciąganie parasoli(lek) .
Z tych usług jedynie obciąganie pozostało