Pozwolę sobie założyć nowy wątek - Tesla 3 Performance 2024 felgi 18, czy wejdą, drgania, itd.

kamer7

Zadomawiam się
@kamer7 to prawda, 25 na tył jak dla mnie idealnie. Jutro mogę zrobić lepsze fotografie to sobie zobaczysz.

@Ardisek jeśli nikt tego nie sprawdzi to ja sprawdzę za jakiś czas.
Chodzi mi jeszcze po głowie setup 18 mm z przodu i 20 mm z tyłu aby było jak najbardziej "jak w serii" i bardziej aerodynamicznie, bo sporo będę jeździł po autostradzie po otwarciu A2 na wschodzie Polski. Ale ja tylko teoretyzuje, nigdy nie miałem w żadnym aucie dystansów, na papierze Model 3 Performance z felgami 18" + te dystanse to powinien być tzw. "złoty środek" na jazdę autostradową.

kamer7

Zadomawiam się
Przy takim setupie przód będzie wystawal 3 mm za nadkole, a tył będzie schowany 5 mm za nadkole. To chyba dziwnie.

Zaraz zjadę gdzieś to zrobię Ci zdjęcia tyłu.
Jeśli tak jest to słabo i rzeczywiście należy wstawić 25 mm na tył. Dziwne, że da się albo jeździć bez dystansów i mieć przednie koło schowane na 15 mm albo wsadzić dystans 18 mm i mieć wysunięte na 3 mm, nic pomiędzy. Chociaż 3 mm nie brzmi jak jakaś oszałamiająca wartość.
Jak względem nadwozia siedzą felgi 20" Warp w oryginale Performance? Jak siedzą felgi 18" Photon w wersji Long Range?

chris89

Posiadacz elektryka
Nie no możesz włożyć 5 lub 10, wtedy dystans jest bez szpilek. Nie wiem jaki maksymalnie wejdzie bez dodatkowych szpilek bo są dystanse ze szpilkami lub bez. Bez dystansów też możesz jeździć. Nic nie obciera tylko koła względem Warp są bardziej schowane. Szczególnie słabo to wyglądało z tyłu. Jak nie chcesz 25 z tyłu tylko 20 to na przód bym próbował 10 bez szpilek. Powinno złapać na oryginalne szpilki, ale musisz sprawdzić osobiście bo nie próbowałem. Wtedy będzie tył i przód schowany 5 mm i nie będzie chlapać więc win win, ale ja chciałem zrobić fajny efekt i według mnie najlepszy wyszedł z tyłem na 25 mm więc identycznie chcę przód.

Proszę:

No przód jest do dupy schowany bez dystansu wygląda jak jakiś Passat na zimowkach. Tył jest idealnie. Na upartego 10 przód i 20 tył bym zrobił. Nie śmiać się z 🩴, na trasy wygodniej.

Last edited: