Problem z mobilną ładowarką 11 kW. Toruń

Krzysztof Jan

Zadomawiam się
Niedawno kupiłem przenośną ładowarkę 11 kW. Jakiś czas temu miałem zrobioną instalację elektryczną łącznie z gniazdem siłowym 11 kW. Jest ona umiejscowiona w parkingu podziemnym przy miejscu postojowym. Niestety maksymalna moc ładowania to 3,7 kW. Ładując tą samą ładowarką w innym miejscu (zupełnie inny budynek), mam ładowanie 11 kW. Sadzę, że z instalacją jest coś niepoprawnie zrobione, Jednak mam duży problem z reklamacją tego u wykonawcy. Zastanawiam się, czy może inna ładowarka 11 kW ładowała by z pełną mocą. Może ktoś jest z Torunia i mi użyczyć na próbą swoją?

daniel

Señor Meme Officer
Niedawno kupiłem przenośną ładowarkę 11 kW. Jakiś czas temu miałem zrobioną instalację elektryczną łącznie z gniazdem siłowym 11 kW. Jest ona umiejscowiona w parkingu podziemnym przy miejscu postojowym. Niestety maksymalna moc ładowania to 3,7 kW. Ładując tą samą ładowarką w innym miejscu (zupełnie inny budynek), mam ładowanie 11 kW. Sadzę, że z instalacją jest coś niepoprawnie zrobione, Jednak mam duży problem z reklamacją tego u wykonawcy. Zastanawiam się, czy może inna ładowarka 11 kW ładowała by z pełną mocą. Może ktoś jest z Torunia i mi użyczyć na próbą swoją?
3.7 kW to jakby ładowało się z tylko jednej fazy na 16A. Chyba faktycznie coś z instalacją.

krzyss

Pionier e-mobilności
A masz trzy fazy :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak. Instalacja jest 3f. Ale moc 3.7 kW pasuje do 1f 16 A.
A jaka masz ladowarke ? Bo malo opisales i musimy sie domyslac.
Sprawdz miernikiem ta instalacje bo moze jednak faz brakuje.

6a8

Posiadacz elektryka
A jaka masz ladowarke ? Bo malo opisales i musimy sie domyslac.
Sprawdz miernikiem ta instalacje bo moze jednak faz brakuje.
Nawet neonówką. Jeżeli masz dostęp do bezpieczników, to może coś wywaliło ?

Krzysztof Jan

Zadomawiam się
Nie ma marki ta ładowarka. Są tylko dane producenta chińskiego. Nie potrafię sprawdzić 3f. Wolę to elektrykowi zostawić. Tylko mnie zawodzi i pomyślałem, że może ta ładowarka jest zbyt czuła na tą instalację i zmniejsza moc ładowania. Kupno innej.moze by rozwiązało problem. Dlatego chciałem spróbować inna ładowarkę 3f 16A 11kW.

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie ma marki ta ładowarka. Są tylko dane producenta chińskiego. Nie potrafię sprawdzić 3f. Wolę to elektrykowi zostawić. Tylko mnie zawodzi i pomyślałem, że może ta ładowarka jest zbyt czuła na tą instalację i zmniejsza moc ładowania.
Nie ma czegoś takiego.
Po prostu pewnie któraś faza nie jest podłączona.

TDEV

Zadomawiam się
Nie ma czegoś takiego.
Po prostu pewnie któraś faza nie jest podłączona.
Ja mam podobny problem. W moim przypadku przerwany jeden przewód w gniazdku 3f spowodował, zablokowanie mocy ładowania do max 7KW zamiast 11. Sprawdzone na innej Tesli, ładowarka działa poprawnie. U mnie jest alert o błędzie w instalacji. Reset z rolek i z poziomu ustawień nic nie pomaga....tylko zgłoszenie do serwisu pozostało...