Problem z przednim bagażnikiem

Michal

Moderator
grzej, tylko włącz nawiew na tył ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja tez mialem dzis jaja, nie moglem wyjac kabla bo bolec nie dzialal. Ale po 15minutach grzania i klikania odblokuj gniazdo zadzialalo.
Popsikalem teraz silikonowym smarem, mam nadzieje ze zadziala.

Za to jak wrocilem, to znow przymarzla mi klapka i nie chciala sie otworzyc.
Eh zimowe przygody ;)

KrzysztofFly

Moderator
Ja tez mialem dzis jaja, nie moglem wyjac kabla bo bolec nie dzialal. Ale po 15minutach grzania i klikania odblokuj gniazdo zadzialalo.
Popsikalem teraz silikonowym smarem, mam nadzieje ze zadziala.

Za to jak wrocilem, to znow przymarzla mi klapka i nie chciala sie otworzyc.
Eh zimowe przygody ;)
Szczęśliwi ci, którzy własny ogrzewany garaż posiadają ;). Zaprawdę powiadam wam, że nie przymarźnie temu nic, co w dodatniej temperaturze trzyma samochód ;).
A tym którzy nie posiadają, to polecam smary silikonowe do uszczelek. Oprócz samych uszczelek, co sugeruje nazwa, można także spryskać takie newralgiczne miejsca jak właśnie klapka ładowania czy wlewu paliwa. Nawet jak tam się trochę wilgoci dostanie i przymarźnie, to zdecydowanie łatwiej to oderwać/odciągnąć.

KrzysztofFly

Moderator
No i przyszła żona powiedziała „a jakbyś suszarkę do włosów wziął?” no i wziąłem i zacząłem dmuchać do otworu w drzwiach od rygla i puściło po 2 minutach :).
Taka żona, to skarb ;).

krzyss

Pionier e-mobilności
Szczęśliwi ci, którzy własny ogrzewany garaż posiadają ;). Zaprawdę powiadam wam, że nie przymarźnie temu nic, co w dodatniej temperaturze trzyma samochód ;).
A tym którzy nie posiadają, to polecam smary silikonowe do uszczelek. Oprócz samych uszczelek, co sugeruje nazwa, można także spryskać takie newralgiczne miejsca jak właśnie klapka ładowania czy wlewu paliwa. Nawet jak tam się trochę wilgoci dostanie i przymarźnie, to zdecydowanie łatwiej to oderwać/odciągnąć.
Garaz jest :)
Ale mam w nim jeszcze poremontowy balagan. Za miesiac bedzie juz pewnie ok.

slaveq

Pionier e-mobilności
Kurrr i następne, taki dziś komunikat w service mode. Jakaś rada na to? Pewnie żaluzja chłodnicy zamarzła bo jest zamknięta całkowicie i słychać jak motorek próbuje ją otworzyć.
1704914129108.png