Problem z Ubezpieczeniem LR AWD

BlackandWhite

Zadomawiam się
Hej, mam problem z ubezpieczeniem mojej 3 w LR AWD - ubezpieczyciele nie widzą jej w bazie i nie mogą ubezpieczyć w AC. Za to mają wersję Performance, ale ona ma inną moc no i się zgadza z moim. Swoja drogą w dowodzie rejestracyjnym w zakresie danych silnika, mam tylko uzupełnione pole P3 z treścią "EE" - czyli nawet nie jestem w stanie udowodnic prawdziwej mocy 324kw/440KM. Gdzie macie ubezpieczone swoje T3 LR AWD ?! Wtedy uderzę do tych ubezpieczycieli...

danielm

Pionier e-mobilności
w 2019 mialem ten sam problem z moim modelem 3 SR+, ale dane wpisali z papierów mimo braku tego w systemie. w kolejnych latach dostawalem od ubezpieczyciela głupie pytania o pojemność baterii jakby nadal tego auta w systemie nie mieli. W dowodzie również nie miałem wpisanej mocy bo tak mieli na szkoleniu w urzedzie komunikacji ale jedna babka zrobila awanture drugiej i mi moc dopisano w dodatkach

p.j.s

Fachowiec
Hej, mam problem z ubezpieczeniem mojej 3 w LR AWD - ubezpieczyciele nie widzą jej w bazie i nie mogą ubezpieczyć w AC. Za to mają wersję Performance, ale ona ma inną moc no i się zgadza z moim. Swoja drogą w dowodzie rejestracyjnym w zakresie danych silnika, mam tylko uzupełnione pole P3 z treścią "EE" - czyli nawet nie jestem w stanie udowodnic prawdziwej mocy 324kw/440KM. Gdzie macie ubezpieczone swoje T3 LR AWD ?! Wtedy uderzę do tych ubezpieczycieli...
Bardzo dziwne to, co mówisz. Może agent / multiagent, którego pytasz nie kliknął dobrze w kalkulatorze? System wycen pojazdów InfoExpert widzi to:
1750250201039.png

Teraz popatrzyłem na moc - faktycznie nie ma tu Twojej wersji mocy, jest inna. Ubezpieczyciele z tego, co kojarzę to mogą odstępstwa od normatywów wprowadzać. No i jest też inny system wycen np. Eurotax.

BlackandWhite

Zadomawiam się
Bardzo dziwne to, co mówisz. Może agent / multiagent, którego pytasz nie kliknął dobrze w kalkulatorze? System wycen pojazdów InfoExpert widzi to:
View attachment 29170
Teraz popatrzyłem na moc - faktycznie nie ma tu Twojej wersji mocy, jest inna. Ubezpieczyciele z tego, co kojarzę to mogą odstępstwa od normatywów wprowadzać. No i jest też inny system wycen np. Eurotax.

BlackandWhite

Zadomawiam się
View attachment 29170
Dokładnie. Chyba że ubezpiecze na wersję performance i tyle. Nie wiem czy tak się powinno, ale co robić? Odbiłem się już od wszystkich, ingreen360 także ....🥴

BlackandWhite

Zadomawiam się
Już wiem, że wszyscy co mają LR AWD mają źle ubezpieczone auto. Kwestia tylko czy coś to zmienia przy szkodzie?. Przy ostatniej nikt tego nie weryfikował ...