Problemy z ładowaniem pojazdów elektrycznych

staszek

Nowy na Forum
Cześć wszystkim!

Obecnie realizuję mój projekt dyplomowy magisterski, który koncentruje się na zaprojektowaniu publicznej stacji ładowania samochodów elektrycznych. W ramach badań zbieram teraz doświadczenia użytkowników aut elektrycznych, aby lepiej zrozumieć najczęstsze problemy i frustracje związane z publicznym ładowaniem.

Jeśli jesteś właścicielem samochodu elektrycznego, będę ogromnie wdzięczny, jeśli poświęcisz chwilę i podzielisz się swoimi doświadczeniami. Przygotowałem krótką ankietę z listą możliwych problemow, ale możesz też po prostu napisać swoje uwagi w komentarzu.

Twoje opinie będą dla mnie niezwykle cenne
Dziękuję!

Ankieta:

Fajne pytania, czy nie brakuje tam też częstości występowania problemów? Jak problem był raz na 500 ładowań to nie jest to istotny problem, a przez to praktycznie na każde pytanie poszło "tak".

staszek

Nowy na Forum
Fajne pytania, czy nie brakuje tam też częstości występowania problemów? Jak problem był raz na 500 ładowań to nie jest to istotny problem, a przez to praktycznie na każde pytanie poszło "tak".
Dzięki, masz całkowitą rację. Nie do końca wiedziałem, jak to wszystko dobrze sformułować. Chciałem uniknąć dodatkowych pytań typu „jak często spotykasz się z danym problemem”, żeby nie dokładać kolejnej warstwy zawracania głowy. Masz rację, że mogłem to lepiej ująć, ale teraz już za późno. Na szczęście z odpowiedzi wynika, że ludzie i tak zaznaczają „Tak” przy problemach, które faktycznie im doskwierają. Dzięki temu, że mam już trochę tych zgłoszeń, zaczynają się klarować konkretne wnioski.