Przejęcie konta z zamówieniem tesla model 3

leszekk

Nowy na Forum
Witajcie:)
Jako, że nie zdążyłem zamówić tesli przed podwyżką a chciałbym skorzystać z programu mój elektryk na osobę prywatną jedyna opcja jaka mi pozostała to odkupienie od kogoś konta z zamówioną teslą w starej cenie. I tutaj moje pierwsze pytanie czy ktoś ma takie zamówienie do odstąpienia? Drugie pytanie czy jest to bezpieczna metoda dla mnie czy nie będzie sytuacji, że po odkupieniu zmienię email, hasło, dane i tesla mi albo usunie zamówienie albo podwyższy cenę? Totalnie nie mam pojęcia o tym dlatego mam nadzieję, że macie jakieś rady dla mnie. A może ktoś wie czy w salonie tesli da radę dogadać się na kwotę niższą na zamówieniu a tą nadwyżkę zapłacić osobno?

danielm

Pionier e-mobilności
jeszcze 3 dni temu inaczej bym odpowiedział ale...
2 dni temu na FB ktoś się ogłośił że chciałby przejąć model 3 SR+ pod dopłaty, zgłosił sie ktoś w komentarzu. dogadali się że jeden drugiemu wpłaca 1000zł i przejmuje zamówienie. potem okazało się że nie 1000zł a 5tys zł i zaczęły się schody.

Więc tak jak nie spodziewam się problemów ze strony Tesli tak bardzo bym uważał na ludzi. Coś czuje że spekulanci zwietrzyli interes z okazji podwyżek i dopłat i zaczęli masowo zamawiać tesle w nadziei zysku. podejrzanie sporo widzę ofert oddania rezerwacji.

ELuk

Pionier e-mobilności
Taki zawód cinkciarz, konik itp 😉
Za komuny byli to tzw spekulanci żerujący na zdrowej tkance społecznej (ale często pod kontrolą i na zlecenie SB) 😂
Z drugiej strony to naturalne prawa rynku…
Tutaj wypaczonego formą dopłat.

Darek1

Posiadacz elektryka
Nie wiem, jak wygląda przejęcie konta, ale na pewno nie możesz zrobić żadnych zmian w zamówieniu. Pytałem bezpośrednio w Tesli. Jakakolwiek zmiana (np. kolor) powoduje, że będziesz miał cenę wg aktualnego cennika - czyli wyższą