Przejściówka CHAdeMO CCS

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Raport z dalszych testów: adapter CCS2/Chademo dobrze działał z Leafem na ładowarkach: Hazel 200 kW (Alpitronic HYC 150) oraz Polenerga 240kW (Siemens Sicharge-D) :)

Odnośnie ładowania na EKO-EN (350kW) jest jakiś zgrzyt - czasem idzie, a czasem nie chce.

Np. jak mieli w niedzielne południe cenę ~1zł/kWh, ustawiłem się w kolejce i odstałem swoje, ale nie szło się naładować :(
Tzn. autoryzacja OK, połączenie OK, wystartowała sesja, środki z karty pobrane, popykały styczniki, już zaczęła się zwiększać moc, ledy w aucie migały jak trzeba.
Ale po chwili redukcja mocy z 30 kW do 0 (nie wiadomo dlaczego ?), chociaż sesja nadal trwa.
Przy drugiej próbie połączenia, identyczne zachowanie: podłączenie prądu i odcięcie po pół minuty! Po tej próbie odpuściłem i zwolniłem stanowisko dla następnych. Podjechałem do sąsiedniej (pustej) stacji 200kW z ceną 1,99 zł - i poszło bez problemów!

Może to jakiś błąd programowy, albo cichy, systemowy sposób na odfiltrowanie ładujących się małą mocą w sytuacji, kiedy wszystkie ich stanowiska są już zajęte ? Na aplikacji elocity widziałem, że na sąsiednich stanowiskach stały już większe samochody z zerową mocą ładowania... nawet ktoś z miasta podjechał spalinowym autem, porobił im zdjęcia tablic i zniknął równie szybko jak przyjechał :ROFLMAO:

Więcej tam nie pojadę (strata czasu)- niedługo wreszcie uruchomią mi Wallboxa w garażu podziemnym :LOL:

Last edited: