Przekraczanie prędkości

Olecki

Pionier e-mobilności
Pisałem w kontekście Kia.
Po co w ogóle jakieś informacje w tym wątku o innych producentach, jeśli to nie ma żadnego związku z błędem z którym boryka się autor?
W moim Niro tylko wyświetla się ograniczenie na zegarach, bez sygnału dźwiękowego. Wydaje mi się że widziałem gdzieś w opcjach wyłączenie tego na stałe. Teoretycznie Soul ma ten sam infotainment więc na najnowszym sofcie powinno działać to tak samo.

Cav

Pionier e-mobilności
W moim Niro tylko wyświetla się ograniczenie na zegarach, bez sygnału dźwiękowego. Wydaje mi się że widziałem gdzieś w opcjach wyłączenie tego na stałe. Teoretycznie Soul ma ten sam infotainment więc na najnowszym sofcie powinno działać to tak samo.
Też mi się tak wydaje, ale kolega twierdzi, że się samo włącza.
Ja nie mam tego systemu, więc nie sprawdzę.

Lupus

Posiadacz elektryka
W Niro EV, najnowsza aktualizacja, wygląda to tak:

Ustawienia -> Pojazd ->
chrome_2023-02-23_11.46.19.194.jpg

Dotykamy "Ograniczenie prędkości":

chrome_2023-02-23_11.48.11.233.jpg
chrome_2023-02-23_11.48.30.338.jpg

Te ustawienia są na stałe, nie resetują się po wyłączeniu samochodu.

SLW wyświetla tylko ikonkę znaku ograniczenia prędkości, która robi się bardziej czerwona jeśli przekroczymy prędkość. Nie wydaje dźwięków.

Pod "Metody Ostrzegania" można ustawić głośność dźwięków (albo je wyłączyć) ale to zdaje się dotyczy wszystkich systemów, np czujników parkowania.

Paweł

Nowy na Forum
W Niro EV, najnowsza aktualizacja, wygląda to tak:

Ustawienia -> Pojazd ->
View attachment 9029

Dotykamy "Ograniczenie prędkości":

View attachment 9030
View attachment 9031

Te ustawienia są na stałe, nie resetują się po wyłączeniu samochodu.

SLW wyświetla tylko ikonkę znaku ograniczenia prędkości, która robi się bardziej czerwona jeśli przekroczymy prędkość. Nie wydaje dźwięków.

Pod "Metody Ostrzegania" można ustawić głośność dźwięków (albo je wyłączyć) ale to zdaje się dotyczy wszystkich systemów, np czujników parkowania.
W SOUL jest tak samo, ale jak zaznaczę 3 pozycję (Wył) to wyłącza ale tylko na czas jazdy. Po powtórnym załączeniu ustawia się na poz. 2 (SLW).
Dźwięk z czujników parkowania jest delikatny, a ten od przekroczenia prędkości jest bardzo natarczywy.

Cav

Pionier e-mobilności
W SOUL jest tak samo, ale jak zaznaczę 3 pozycję (Wył) to wyłącza ale tylko na czas jazdy. Po powtórnym załączeniu ustawia się na poz. 2 (SLW).
Dźwięk z czujników parkowania jest delikatny, a ten od przekroczenia prędkości jest bardzo natarczywy.
Co masz w "metody ostrzegania"?
Może idzie zmienić z dźwięku na grafikę tylko?

Paweł

Nowy na Forum
Co masz w "metody ostrzegania"?
Może idzie zmienić z dźwięku na grafikę tylko?
Niestety nic się nie da zrobić, w ASO powiedzieli że tak musi być. Udało mi się ustawić głośność tego ostrzeżenia na minimum, można wytrzymać.
A najlepiej głośniej nastawić radio. Gra wspaniale.