Przyciemnianie szyb - co robić z tylną szybą?

eugtor

Posiadacz elektryka
Poczytałem internetów, nie ma jednej opinii na temat przyciemniania tylnej szyby w Trójce.
To jak jest u Was?
Czy jest tu ktoś kto zrobił tylko tylne boczne szyby i zostawił tylną jak jest?
Czy warto "foliować" całą tylną szybę do środkowej belki czy przyciemniać tylko do poziomu fabrycznego przyciemnienia?
Jeśli zaciemniać całą tylną szybę, czy nie będzie zrzucać się w oczy różnica tylnej i przedniej?
Jak ktoś może, to proszę powrzucać tu zdjęcia Waszych realizacji.

PS. Jeśli przegapiłem już istniejący wątek z podobną dyskusją i zdjęciami, proszę przekierować 🙂

krzyss

Pionier e-mobilności
Znam trzy przypadki co przyciemnili tylna szybe i zaklad uszkodzil ogrzewanie.
No i w USA kilka przypadkow ze po przyciemnieniu dachu z tylna szyba pekla na sloncu. Wiec radze uwazac.

eugtor

Posiadacz elektryka
To też czytałem. Ale jak macie w swoich samochodach? Czy wszyscy przyciemniają tylko boczne z tyłu?

6a8

Posiadacz elektryka
Jeżeli nie muszą jeździć, to po co w ogóle zostawiać kartę ?
A jeżeli z kartą, to włączyć tryb parkingowego i ustawić mu maksymalne ograniczenia.

karolsko

Zadomawiam się
U siebie przyciemniłem tylne boczne oraz tylną szybę od lini fabrycznego przyciemnienia "dachu".
Wygląda super, w ogóle nie widać gdzie folia się łączy. Jedynie od środka, ale to nie jest problem.
Nie pamiętam ile procent 70 czy 80, ale firmy, które się tym zajmują nazywają to fabrycznym. Czyli bardzo podobnie do ciemnych szyb, które widzimy w BMW, Audi itp. przyciemnionych przez producenta.
Zapłaciłem 800PLN

Jeffero

Zadomawiam się
U siebie przyciemniłem tylne boczne oraz tylną szybę od lini fabrycznego przyciemnienia "dachu".
Wygląda super, w ogóle nie widać gdzie folia się łączy. Jedynie od środka, ale to nie jest problem.
Nie pamiętam ile procent 70 czy 80, ale firmy, które się tym zajmują nazywają to fabrycznym. Czyli bardzo podobnie do ciemnych szyb, które widzimy w BMW, Audi itp. przyciemnionych przez producenta.
Zapłaciłem 800PLN
Masz może zdjęcia?

eugtor

Posiadacz elektryka
w ogóle nie widać gdzie folia się łączy. Jedynie od środka, ale to nie jest problem
Akurat dla mnie będzie to męczącym - nie chcę widzieć w lusterku ten przedział.
Ja przyciemniłem tylko tylne boczne i uważam że to wystarczy
Prawdopodobnie, też na tej opcji się zatrzymam.