Przyciemnianie szyb - co robić z tylną szybą?

krzyss

Pionier e-mobilności
Podepnę się bo temat podobny. Zostawiam samochód na założenie PPFki. W Tesli mam trochę swoich danych więc niekoniecznie chcę ją ot tak zostawić. Tryb parkingowego generalnie rozwiązuje problem ale np. nie mozna z niego otworzyc frunka. Jak to sensownie rozwiązać?
Czy zakładając PPF tracę na coś gwarancję? Jak @gim-kg napisał - przyciemniając tylną szybę tracę gwarę na szybę i ogrzewanie. A co z PPFką na całe auto?
Zostaw im otwarty frunk albo mow ze otworzysz z apki jak beda potrzebowac.
Jak okleisz to pewnie gwarancja na lakier, ale zawsze mozesz odkleic przed zgloszeniem.

mrkasuj

Zadomawiam się
@krzyss dzięki za odpowiedź. Pewnie za dużo oczkuję ale nie da się np. konfigurować Trybu Parkingowego żeby jakieś opcje do niego dodać albo usunąć?

ELuk

Pionier e-mobilności
Czy zakładając PPF tracę na coś gwarancję? Jak @gim-kg napisał - przyciemniając tylną szybę tracę gwarę na szybę i ogrzewanie. A co z PPFką na całe auto?
Musisz dopytać.
Mi ostatnio założyli na lexusie ppf w ramach usługi dealerskiej, bez zastrzeżeń ograniczenia gwarancji w jakimkolwiek zakresie. W mercedesach było tak samo. 👍

super8

Nowy na Forum
U siebie przyciemniłem tylne boczne oraz tylną szybę od lini fabrycznego przyciemnienia "dachu".
Wygląda super, w ogóle nie widać gdzie folia się łączy. Jedynie od środka, ale to nie jest problem.
Nie pamiętam ile procent 70 czy 80, ale firmy, które się tym zajmują nazywają to fabrycznym. Czyli bardzo podobnie do ciemnych szyb, które widzimy w BMW, Audi itp. przyciemnionych przez producenta.
Zapłaciłem 800PLN
Tez przyciemnilem tylna do polowy, kompletnie nie zwracam uwagi na linie odciecia, nie zaluje