Przyciemnienie szyb - polecicie coś? [najlepiej śląskie]

cooler

Pionier e-mobilności
Około 10 lat powinno wytrzymać (sporo zależy w jak bardzo nasłonecznionym miejscu parkujesz), później albo zaakceptujesz jak to wygląda albo zrywasz i ewentualnie oklejasz jeszcze raz.
Podbijamy temat, mam porównanie do Toyoty zrobionej pod Florydę do Tesli M3 i na słońcu w Tesli to tragedia, przyciemnienie w Toyocie naprawdę robi robotę, inna sprawa że przód jest za ciemny, ale jak do tej pory nie musiałem skrobać.
Zwykle zasuwam w wakacje na południe Europy i muszę mocno ściemniać tył i choć trochę zabezpieczyć przed słońcem przód. Ten 3M byłby genialny na przód.

Picek7

Zadomawiam się
Ile procent przyciemnienia tylnych szyb bocznych ( bez tylnej dachowej) byście polecili żeby dobrze wyglądało i spełniało swoją rolę - 75% czy 90%? Czy jeszcze inny?

dawidgora

Posiadacz elektryka
Jakie macie doświadczenia z przyciemnianiem tylnej szyby dachowej? Ma ktoś jakieś fotki? Gość z firmy, w której chce zrobić przyciemnienie mówi, że najlepiej bedzie chyba przyciemnić całą szybę, a nie tylko niewyciemniony fragment, bo bedzie to widać. Jakie są Wasze doświadczenia?

inter

Pionier e-mobilności
Jakie macie doświadczenia z przyciemnianiem tylnej szyby dachowej? Ma ktoś jakieś fotki? Gość z firmy, w której chce zrobić przyciemnienie mówi, że najlepiej bedzie chyba przyciemnić całą szybę, a nie tylko niewyciemniony fragment, bo bedzie to widać. Jakie są Wasze doświadczenia?
Wg mnie ma rację. Szyba z tyłu im niżej jest jasniejsza, przy folii będzie to płynne przejście.

Michal

Moderator
Ja mam przyciemnione tylne szyby + tylną część góry. Wygląda i działa to super. Kosztu nie znam, bo takie auto już kupiłem.

Michal

Moderator
nie wiem jak miałbym to zrobić :p
Wygląda praktycznie tak samo jak tu:
, przy czym mam wrażenie, że przyciemnienie u mnie jest mocniejsze.

Michal

Moderator
Przecież te szyby są oddzielone w TM3, więc nie ma żadnego łączenia :p