Przyciemnienie szyb - polecicie coś? [najlepiej śląskie]

Jac3k

Posiadacz elektryka
Ja kiedyś przyciemnilem najjaśniejsza folia która miała zapewnić min 70% przepuszczalności i niby miała atest. Jak pojechałem na przegląd diagnosta odrazy powiedział że folia jest do zerwania bo nie podbije przeglądu. Ja się uparłem że mam atest i napewno ma min 70%, więc diagnosta wyciągnął miernik sprawdził i miała coś ponad 50%. Skończyło się na rwaniu folii przy diagnoscie. Moim zdaniem nie warto chyba że od montażysty na piśmie dostaniesz że napewno jest zgodnie z przepisami. Dodam jeszcze że diagnosta mi powiedział że sama szyba bez folii ma ok 70%.
To trzeba się będzie skupić tylko na tyle i tylnich bocznych. Najgorzej jak na zachodzie jakiś policjant się przyczepi i bedą problemy.

K

Konto_skasowane_na_prosbe_2022-03-19

Gość
U mnie przeszkadza. Samochód codziennie będzie stał na zewnątrz tyłem na południe... Tak mam miejsca parkingowe pod domem.
Tylną szybę można okleić w całości a nie tylko ten kawałek nieprzyciemniony. Z zewnątrz będzie wyglądało całe na czarno a od wewnątrz jak oryginalnie tylko ciemniej.

Jacek 3

Zadomawiam się
Jasne. Mozemy sprobowac gdzie zrobic hurtem.
Ja mam tu obok siebie w ursusie firme, podjade spytac ile chca i jaka technika.
To ja też się dołączę. W poprzednim aucie przyciemniałem na Spisaka i nie miałem zastrzeżeń.

t3sla4sun

Zadomawiam się
Ja tylko napiszę, nie róbcie za dużo z tyłu. Ja mam chyba 75% z tyłu i to jest za ciemne. Tylne boczne - OK, ale sam tył jest bardzo pochylony, a to zwiększa wizualnie przyciemnienie. Teraz bym zrobił boczne tylne 75%, a sam tył 50%.

K

Konto_skasowane_na_prosbe_2022-03-19

Gość
Ja tylko napiszę, nie róbcie za dużo z tyłu. Ja mam chyba 75% z tyłu i to jest za ciemne. Tylne boczne - OK, ale sam tył jest bardzo pochylony, a to zwiększa wizualnie przyciemnienie. Teraz bym zrobił boczne tylne 75%, a sam tył 50%.
To jest bardzo przydatna informacja. Napisz jeszcze czy przyciemniałeś całą tylną szybę czy tylko nieprzyciemniony fragment?
No i zdjęcie mile widziane ;)