Pulsar Plus po czasie pokazuje 0 kw mocy ładowania

acc

Zadomawiam się
Hej,

mam Pulsar Plus 11kw, podpięty pod wifi. Po podłączeniu auta (Kia Niro EV) i rozpoczęciu ładowania aplikacja Wallbox pokazuje ładnie moc trochę powyżej 11 kW - wszystko wygląda ok.

Mija trochę czasu, zaglądam do aplikacji, a tam moc 0 kW... Ale ewidentnie ładuje - bo licznik energii rośnie. W aplikacji Kia Connect jak odświeżę status to też widzę poziom naładowania baterii że się zwiększa.

Czy ktoś się z tym spotkał? Wygląda to na jakiś błąd aplikacji Wallbox...

MiKo

Posiadacz elektryka
Nie zwracałem specjalnie uwagi na ten parametr, ale wydaje mi się, że to może być kwestia samej appki.

Przy następnym ładowaniu postaram się spojrzeć

Sprawdziłem, po chwili ładowania zaczęło pokazywać 0, ale nie wiem czy to nie dlatego, że było 1% do limitu ładowania. Samochód nadal pokazywał około 7kw

Screenshot_20220923_075020.jpg

Screenshot_20220923_074530.jpg

Last edited:

acc

Zadomawiam się
nie, to raczej nie przez limit. U mnie to się powtarza - jak zacznę ładowanie to po kilku minutach wskakuje na zero, przy czym licznik energi rośnie, więc ładuje. Ale wystarczy że pokręcę kółkiem i zmienię moc (nawet o 1A), to znowu się będzie pokazywać (i po kolejnych kilku minutach znowu się przełączy na zero)

MiKo

Posiadacz elektryka
Mi ten parametr jakoś niebardzo był potrzeby, więc olałem. Zawsze można do producenta buga zgłosić, chociaż szybkiej reakcji się nie spodziewam..