Q2, 2022....o co tu naprawdę chodzi ?

Michal

Moderator
Rolexa akurat łatwo (jeśli od początku wiesz, ze kupujesz podróbkę w cenie oryginału ;)).

ELuk

Pionier e-mobilności
Pytanie „po co” jest z natury filozoficznej…😉
Ja tą dygresję wtrąciłem tylko z powodu dyskomfortu niektórych niecierpliwych przyszłych właścicieli Tesli, którzy obrażają się że nie są traktowani jak klienci premium, albo jak po prostu klienci, a nie natrętni petenci…
Generalnie nabywcy Rolexa to nie „pierwsi lepsi z ulicy”, można by oczekiwać czerwonych dywanów itp itd, a tu… 🤣
A tu sytuacja jeszcze gorsza niż na rynku aut. Szansa na miejsce w kolejce do kolejki…
A potencjalna realizacja zamówienia w cenie producenta za kilka lat…
Jakoś nie widzę wśród nabywców tych zegarków takich komentarzy jak u oczekujących na Teslę…

ELuk

Pionier e-mobilności
Ale wiesz, Ci narzekający na tą sytuscję to fliperzy, którzy mordują każdy rynek…
Taka ciekawostka.
Rolex zalecił sprzedawcom marki usuwanie fabrycznych folii zabezpieczających przy wydawaniu zegarków, co nie jest problemem dla ludzi, którzy kupują dla siebie.
Od razu podniósł się wielki ferment i protesty,
… no bo jak sprzedać nowy zegarek za dwukrotna cenę na rynku wtórnym bez oryginalnych folii..,
Odpowiedź przeszła od majfredów .., są już dostępne te folie dla flipperów🤣

ELuk

Pionier e-mobilności
Zresztą w przypadku zamówień Tesli też już uaktywniło się to cwaniactwo zamawiające i odsprzedając rezerwacje, to taki klimat wszystkich rynków nodoborowych..,

Darek1

Posiadacz elektryka
Za czasów słusznie minionych, to ich nazywano spekulantami, ale nie tylko ich tak nazywano i dlatego słusznie minionych.

dawson

Fachowiec
Gdzies czytalem ze jak zamawiasz Lambo to przyjdzie nie koniecznie takie jakie chciałeś (wyposażenie, kolor itd.) , bierzesz co jest albo „następny proszę…”

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
Ja nie wiem czym tu się stresować.
Spróbujcie kupić Rolexa… to jest problem.., 🤣
a to jakiś problem jest? tak pytam z ciekawości bo koło mnie jest małe miasteczko i przynajmniej u 2 jubilerów widziałem kilkanaście modeli rolexa na wystawie (i takie po 5 tys i takie po 30 tys)
chyba że chodzi o jakiś konkretny model czy limitację