Q4'23 - Głosowanie na Superchargery w Polsce

Kuba

Zadomawiam się
Na stronie Tesla Supercharging Voting https://www.tesla.com/supercharger-voting zostało otwarte kolejne głosowanie na superchargery.
Każdy, kto ma konto Tesli może oddać pięć głosów.
Poniżej przedstawiam sześć lokalizacji z Polski z najwyższą liczbą głosów.
Screenshot 2023-11-17 104910.png

Screenshot 2023-11-17 104923.png

Screenshot 2023-11-17 104938.png

Screenshot 2023-11-17 104956.png

Screenshot 2023-11-17 105001.png

P.S. Wiem, że temat pasuje bardziej do działu Tesla SC, ale tutaj zobaczy go i zagłosuje więcej osób.
Edit: Jeśli jednak Admin uzna, że lepiej by ten temat był w dziale Tesla SC to proszę o przeniesienie.

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
Jak na razie żaden z tych 'hubów' w PL nie jest dostępny dla innych. Więc generalnie posiadacze fordów mogą się ładować na takiej samej ilości ładowarek tesli, jak posiadacze tesli na ładowarkach forda.
Ale kiedyś będą, więc może warto postarać się żeby były w odpowiednim miejscu. 👍
W innym wypadku jak Tesla udostępni ładowarki w PL na zewnątrz, to będziecie narzekać, „gdzie ta durna Tesla to postawiła, MElon to jednak gupek” 😉🤣
Nawet jak nie lubicie firmy T…., to myślcie przyszłościowo, a Ford?..,
… Mógłby budować swoją sieć ładowarek i docelowo udostępniać ją innym, czemu tego nie robi? Nie obchodzi go los własnych klientów?🤔

vwir

Pionier e-mobilności
No i zaczyna się. Po to jest podział na działy, żeby się tego w miarę trzymać. Jak będę miał ochotę poczytać i pogłosować na SuC to znajdę odpowiedni dział, naprawdę. Poradzę sobie. A nie lubię podejścia na zasadzie "w sumie to mamy odpowiedni dział, ale wrzucę tutaj, żeby zobaczyły to też osoby niezainteresowane".

A zaczepki o sieć stacji ładowania sobie daruj. Dla spaliniaków ford też nie budował stacji paliw.

elektryk

Pionier e-mobilności
A ten dział przypadkiem to nie jest mydło i powidło, znaleziska z sieci? Czy wrzucenie tutaj info o Ionity byłoby nietaktem? Bo jest to sieć nastawiona wrogo (zaporowe ceny) do kierowców z poza grupy współudziałowców sieci.

ELuk

Pionier e-mobilności
To nie są zaczepki, serio chciałbym żeby tradycyjni producenci spojrzeli szerzej na kwestie ładowania ich BEV.
A co do informacji w dziale ogólnym?
W związku z możliwością (na razie za granicą, ale w perspektywie i w PL) ładowania na teslowych hubach innych aut, to warto dać możliwość głosowania na lokalizację hubów Tesli także użytkownikom innych aut.
A jak będzie odpowiednio dużo tych hubów w PL to skorzystamy wszyscy. 👍

vwir

Pionier e-mobilności
To nie są zaczepki, serio chciałbym żeby tradycyjni producenci spojrzeli szerzej na kwestie ładowania ich BEV.
Są. A z kolei ja bym tego nie chciał. Już mieliśmy w historii "Nur fur Deutsche" i uważam, że nie powinniśmy do tego wracać. Nie wyobrażam sobie, żeby na stacji paliw Shell mogły się tankować wyłącznie auta koncernu VW. Po to powstało Ionity, w którym ford bierze udział i jak najbardziej możesz się ładować teslą na "fordowskich" ładowarkach Ionity. Ale właśnie żeby unikać takich dyskusji jest dział Tesli gdzie po prostu nie wchodzę. Dlatego mamy różne działy. No i byłoby super gdybyście to uszanowali.

Dyzio

Zadomawiam się
Ale przecież osoby nieposiadające Tesli (i nie zainteresowane Teslą) raczej nie mają konta Tesli, więc i tak nie zagłosują. Więc nie wiem czy jest sens wrzucać takie rzeczy poza dział Tesli.
Głosowałem zanim zamówiłem Teslę. Musisz mieć konto po prostu :)

Halisep

Posiadacz elektryka
Czy w PL zainstalowali już jakiekolwiek ładowarki w miejscach, które wygrały lub były w topce w tym plebiscycie?