Ranking kart / aplikacji roamingowych do ładowania EV

umcus

Pionier e-mobilności
z tego obrazka wynika ze polenergia bylaby tez dobra
Tyle, że Polenergii jest mało.

krzyss

Pionier e-mobilności
z tego obrazka wynika ze polenergia bylaby tez dobra
Tez mozesz zamowic ale polenergia ma malo stacji.

Ev3

Pionier e-mobilności
Obrazek nieaktualny dla Polenergii bo od 1.3.25r podnieśli ceny do 2,48 - 2,68 zet
No i można uruchamiać z apki, nie potrzeba płatnej karty zamawiać.
Przede wszystkim również z Elocity, więc w ogóle nie ma potrzeby ich aplikacji instalować dla tych kilku stacji.

p0li

Pionier e-mobilności
Przede wszystkim również z Elocity, więc w ogóle nie ma potrzeby ich aplikacji instalować dla tych kilku stacji.
elocity akurat mam bo kiedys w .de byly 4 stacje gdzie mozna bylo apka uruchamiac ladowanie za darmo

vwir

Pionier e-mobilności
Mały update odnośnie ewego: jeśli ktoś się zastanawia jak zamówić kartę do Polski, to mailboxde jak najbardziej zadziałał (przynajmniej w moim przypadku). Jedyny minus to trzeba sobie wtedy prowizję zapłacić (sama karta od ewego jest darmowa, ale prowizję dla mailboxde już musimy sami pokryć). Coś w okolicach 20pln wyszło.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
A u mnie mailboxde nie zadziałał.
Tzn. nie twierdzę, że nie wysłali karty eweGo, ale po miesięcznym oczekiwaniu dostałem maila od eweGo, że im bardzo przykro że rezygnuję z umowy.
???
Zakładam, że ktoś znalazł na śmietniku moją kartę i im odesłał.
Przy tej okazji się okazało, że oni prawdopodobnie wysyłają karty aktywne - miałem na koncie przypisany numer karty RFID, który po tym "wypowiedzeniu" zniknął.
Konto nadal wygląda na aktywne, tylko trza będzie odpalać z apki.
Za kilkanaście eurosów można chyba wybrać w mailboxde jakąś pewniejszą formę wysyłki, ale już nie mam opcji zamówienia karty w apce.

vwir

Pionier e-mobilności
A u mnie mailboxde nie zadziałał.
Tzn. nie twierdzę, że nie wysłali karty eweGo, ale po miesięcznym oczekiwaniu dostałem maila od eweGo, że im bardzo przykro że rezygnuję z umowy.
???
Zakładam, że ktoś znalazł na śmietniku moją kartę i im odesłał.
Przy tej okazji się okazało, że oni prawdopodobnie wysyłają karty aktywne - miałem na koncie przypisany numer karty RFID, który po tym "wypowiedzeniu" zniknął.
Konto nadal wygląda na aktywne, tylko trza będzie odpalać z apki.
Za kilkanaście eurosów można chyba wybrać w mailboxde jakąś pewniejszą formę wysyłki, ale już nie mam opcji zamówienia karty w apce.
Może coś skopałeś w adresie? Do mailboxde w ogóle list dotarł? Wysyłają maila gdy dostają list.
Tak - karta jest od razu aktywna.