Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Realne zużycie energii na Autostradzie przy gpsowym 140km/h, jakieś linki do testów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KKL, post: 73259, member: 1080"] Tak tak.. z komputerowego 5.7 robisz 7.. no sorry, ale nie przesadzaj. Nie ma rozjazdu między komputerem a realem na poziomie ponad 20%. W elektrycznym zaślepieniu już przestań głosić takie herezje. Poza tym ja nie porównuje Insigni do Tesli. Jezu, bielmo na oczach zasłoniło ci postrzeganie świata. Napisałem tylko, że wg komputera moja Insignia spaliła 5.7l na 817km trasy w cyklu 2/3 trasa, 1/3 miasto. Do tego napisałem, że jadąc soulem musiałbym ładować co najmniej 2x na tej trasie, jak nie trzy. Tesle też byś dwa razy ładował plus prąd wywieziony z domu. Nie odnoszę się do tego, ile ta Tesla ma do setki i nigdzie nie napisałem, że zostawiam Insignia elektryki na światłach. Poza tym w takim razie pokaż mi zima jadąc Tesla, te 20kWh jadąc tak samo komfortowo i w tym samym czasie co ja to przejechałem ICE. Latem, luz.. ale zima, zapomnij. Tesla to nie jest cud świata. Mam wrażenie, że niektórzy, oszaleli na jej punkcie tutaj. To że mam Soula to mój wybór, bo szukałem auta w maju na już,i to było jedyne auto elektryczne, które udało mi się znaleźć od ręki. Gdybym mógł wtedy od ręki mieć EV6 czy Teslę, to bym kupił takowa. Oddawałem sluzbowe 520d i potrzebowałem szybko drugie auto w rodzinie. Chciałem BEV i kupiłem i jestem zadowolony. Radzę zdjąć klapki z oczu i spojrzeć na świat bez nich. Nie jest tak, że ICE jest beee.. a BEV idealne..i vice versa. Jazda każdym ma plusy, minusy i kompromisy. I obiektywnie stwierdzam, że zima w trasie kompromisów i minusów jest więcej w BEV. I tak, będę twierdził że zima jazda BEV jest mniej wygodna niż ICE. Na trasie. Twoje prawo twierdzić inaczej. Aha, i strata 4% na ładowarce 11kW to też mit.. mam ładowarkę 11kWh w garażu i straty są bliżej 8-10% niż 4%. Tak samo, jak komputer Insigni nie zaniża spalania o 20% tylko prędzej 10%. Masz swoje dane.. to się ich trzymaj i bądź zdrów... Ja wiem ile za benzynę place i ile leje do baku. A tankuje bardzo rzadko, bo na co dzień głównie jeżdżę BEV :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Realne zużycie energii na Autostradzie przy gpsowym 140km/h, jakieś linki do testów