Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Realne zużycie energii na Autostradzie przy gpsowym 140km/h, jakieś linki do testów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KKL, post: 73274, member: 1080"] A tak z ciekawości, jakie głupoty do podchwycenia przez antyweb tu padły? Ja zauważylem tylko durna rozmowę, że niemożliwe by Insignia spaliła 5.7l 😂. Spoko, niemożliwe. Kropka. Co więcej? Bo że elektrykiem się taniej (przy ładowaniu z gniazdka w domu) jeździ po mieście to prawda.. w trasie? Jak się odpowiednio ja zaplanuje, ma się abo i akurat jest promocja na GW z Visa na -30% i na dodatek jedzie się delikatnie, max 130km/h Tesla (innym BEV być może już się tak nie da) wywożąc z domu 350km zasięgu przy tej prędkości.. tez prawda.. ale zauważ ile masz przy jeździe elektrykiem warunków by to się zadziało. Będzie luty, koniec promki w GW i już model się wywraca. Ale od kwietnia będzie cieplej to i zasięgi zaczną rosnąć... Ja osobiście bardzo lubię jeździć elektrykiem. W mieście i latem w trasy jest super. W trasę też nim jeździłem zima, dwukrotnie do Szczecina. Ale jak ostatnio wyciągnąłem swojego ICE w trasę pierwszy raz od ponad roku, to zwyczajnie było mi wygodniej. Nie myślałem o ładowaniu, nie myślałem, że jak zwiększę temperature w aucie to mi spadnie zasięg.. czy było taniej? Pewnie nie (mimo spania 5.7 czy niech to będzie nawet i 7, jak niektórzy sugerują,że aż o tyle się komputer myli).. ale wygodniej, tak.. Zresztą sam tu wrzucałem ostatnio artykuł z Auto Świata kolegi, co Tesla w grudniu do Hiszpanii pojechał.. i to był pozytywny artykuł. Ale sam go nauczyłem JuicePassa i doradziłem, by olał SuC... Dzięki temu przejechał trasę wygodnie na Ionity z cena 38zl za 100km. Ale Polska to inny świat i inny komfort jazdy. Szczególnie zima.. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Realne zużycie energii na Autostradzie przy gpsowym 140km/h, jakieś linki do testów